6.9 C
De Bilt

Gemeente Twenterand blij met adviezen Mona Keijzer

Vrijdagochtend presenteerde Mona Keijzer haar adviezen over het proces Kanaal Almelo-De Haandrik. De gemeente Twenterand is blij met het rapport. “We hebben verschillende gesprekken gehad met Mona Keijzer. Deze gesprekken vond ik prettig. Ik merkte dat ze echt naar ons luisterde en dat lees ik ook terug in het rapport”, vertelt wethouder Arjan Hof van de gemeente Twenterand.

De Provinciale Staten vroegen Mona Keijzer in april om te helpen bij het proces Kanaal Almelo-De Haandrik. Haar inzet had als doel het vertrouwen in de provincie te herstellen en te zorgen voor een sneller herstel van de schade. De gemeente vindt dat haar rapport hierbij gaat helpen.

Twenterand wil snel vervolgstappen zetten

Wel benadrukt de gemeente dat het nu belangrijk is dat de Provinciale Staten goede besluiten nemen en snel actie ondernemen. “Het eindelijke doel van het proces is dat schades gerepareerd en betaald worden. En dat de bewoners en ondernemers aan Kanaal Almelo-De Haandrik weer prettig kunnen wonen en werken”, stelt Arjan Hof.

Ondersteuning

Mona Keijzer adviseert in haar rapport dat de provincie Overijssel gaat samenwerken met inwoners, ondernemers en gemeenten. De gemeente Twenterand staat hiervoor open en wil zich blijven inspannen om de problemen op te lossen. Ook blijven ze ondersteuning bieden aan inwoners en ondernemers door een luisterend oor te bieden en hen verder op weg te helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio