19 C
De Bilt

Twenterand doet mee aan het NK Tegelwippen

Twenterand – Het jaarlijkse NK Tegelwippen is weer gestart. Van 21 maart tot en met 31 oktober 2023 gaat gemeente Twenterand de strijd aan met ruim 150 Nederlandse gemeenten om tegels te vervangen door groen. Wethouder Arjan Hof geeft het startsein voor de gemeente door de eerste tegels te wippen bij de Peddemorsboerderij in Vriezenveen.

Twenterand doet mee aan NK Tegelwippen

Wethouder Arjan Hof roept inwoners van de gemeente op om hun steentje bij te dragen: “We gaan tegels wippen in de gemeente. Twenterand is een mooie groene gemeente, maar toch liggen er in onze straten en tuinen nog te veel tegels. We vinden het belangrijk om ze te vervangen door groen. Daarom geef ik het startsein voor het NK Tegelwippen 2023. Doe mee, wip de stenen de tuin uit en meld ze aan via www.nk-tegelwippen.nl.”  

Bekijk de video met oproep van wethouder Arjan Hof via www.twenterand.nl/nk-tegelwippen.   

Groen in plaats van tegels

Extreme regenbuien en lange periodes met droogte en hitte komen steeds vaker voor. Meer groen en minder tegels kan overlast voorkomen. Na extreme regenbuien kan het water via het groen langzaam via de grond wegstromen in plaats van het riool. Daarnaast geven planten en bomen verkoeling op hete dagen en bieden ze voedsel en een schuilplaats aan vogels en insecten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio