9.8 C
De Bilt

Uniek ICT-project in Twente: meer ICT’ers

Enschede – CodeGorilla, een programmeerschool waar werkzoekenden worden omgeschoold tot junior developer (programmeur), zet voet aan de grond in Twente. Via CodeGorilla kunnen werkzoekenden als onder andere webdeveloper aan de slag in het bedrijfsleven.

Er is landelijk dringend behoefte aan goed opgeleid ICT-personeel. Voor de aankomende bootcamp, een korte maar intensieve cursus, is er plek voor 25 deelnemers. Op 16 oktober aanstaande is er een voorlichtingsbijeenkomst op de Cee Spot in Enschede. Het programma gaat op 5 november van start. Het initiatief wordt gesteund door Werkplein Twente.

Oproep aan bedrijven

Het tekort aan ICT-personeel speelt ook in Twente. De nieuwe vestiging van CodeGorilla in Enschede is daarom een logische keuze, geeft Diem Do, mede-oprichter van CodeGorilla aan. “We doen een oproep aan bedrijven, die moeite hebben om ICT-personeel te vinden, om contact met ons op te nemen. Wij kunnen binnenkort nieuw talent aanleveren. Samen met de bedrijven ontwikkelen we het lesprogramma, zodat theorie en praktijk volledig op elkaar aansluiten”, aldus Do. “Ook mensen die langdurig werkloos zijn en bereid zijn zich te laten omscholen, kunnen contact met ons opnemen. We helpen de omgeschoolde werkzoekenden direct aan een baan na het doorlopen van het programma.”

Krapte

Werkplein Twente meldde in april dit jaar dat er momenteel een ‘zeer krappe arbeidsmarkt’ is op het gebied van ICT. Geen enkele andere beroepsrichting kent zo’n sterke mate van krapte. Uit cijfers blijkt dat in 2017 50% van de ICT-vacatures moeilijk vervulbaar was. Dat het tekort aan goed opgeleid ICT-personeel steeds grotere problemen voor bedrijven oplevert, is duidelijk. Daarom probeert CodeGorilla in samenwerking met Werkplein Twente ondernemingen en werkzoekenden aan elkaar te koppelen.

Succes CodeGorilla

De unieke visie van CodeGorilla werpt inmiddels zijn vruchten af. De programmeerschool, die sinds begin 2017 bestaat, boekt flink succes: 43 werkzoekenden hebben zich al succesvol omgeschoold tot junior developer en een baan gevonden. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen in Nederland en gaat nu een ICT-bootcamp organiseren in Enschede. Via deze bootcamp worden studenten in een korte, intensieve periode opgeleid tot junior developers. Deelnemers leren de fijne kneepjes van het development-vak door te werken met opdrachten uit het bedrijfsleven.

In 2017 won CodeGorilla de Social Impact Award, een prijs voor een jong bedrijf dat niet alleen economisch, maar ook maatschappelijk een rol van betekenis speelt.

Aanmelden?

Bent u werkzoekend en wilt u deelnemen aan het ICT-project Werkplein Twente en CodeGorilla? Meldt u dan aan via de website: ​www.codegorilla.nl of neem contact op met uw contactpersoon van Werkplein Twente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio