20.4 C
De Bilt
donderdag, 11 augustus 2022

Scholen en gemeente ondertekenen vaststellingsovereenkomst Integraal Huisvestingsplan Onderwijs

Oldenzaal – De Oldenzaalse schoolbesturen van het primair en voortgezet onderwijs en de gemeente Oldenzaal hebben de gezamenlijke ambitie op het gebied van onderwijshuisvesting vastgelegd in het Integraal Huisvestingsplan (IHP) Onderwijs. Vanmiddag vond de ondertekening van de vaststellingsovereenkomst plaats.

Vaststellingsovereenkomst

Wethouder Rob Christenhusz: “We hebben een belangrijke stap gezet, maar dit is pas het begin. We hebben nu een duidelijke visie liggen over hoe we de komende jaren zorgen voor gezonde en duurzame schoolgebouwen in Oldenzaal, passend bij de onderwijsvisie van de verschillende schoolbesturen.”

Integraal Huisvestingsplan Onderwijs (IHP)

Het Integraal Huisvestingsplan Onderwijs geeft een totaalbeeld van de vaststellingsovereenkomst huisvestingsopgave van het onderwijs in Oldenzaal voor de komende twintig jaar. Die opgave is groot. Er zijn komende jaren grote investeringen nodig om de ambities waar te maken. In de eerste vier jaar ligt de prioriteit bij de verhuizing van de Zevenster naar het Blikpunt, de vernieuwbouw van de Franciscusschool en de vernieuwbouw van de Drie-eenheidsschool. Daarnaast worden er haalbaarheidsonderzoeken opgestart voor scholencomplex de Essen en het Twents Carmel College. Vooruitlopend op het IHP heeft er al nieuwbouw van de Nutsschool aan de Hengelosestraat plaatsgevonden.

Voorwaarde voor goed onderwijs

Goede onderwijshuisvesting is een belangrijke voorwaarde voor goed onderwijs. Want in een gezonde
leeromgeving kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen. De kinderen zijn de toekomst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio