-2 C
De Bilt

Vetplantjes op dak van woning of garage?

Hengelo Een dak vol vetplantjes op woning, garage of kippenhok. Het staat niet alleen mooi, het is ook duurzaam. En draagt bij aan een gezondere leefomgeving. Om de aanleg van deze daken te stimuleren kent de gemeente Hengelo al geruime tijd de subsidieregeling Groene Pet. Vanaf 1 januari 2021 kunnen inwoners weer een subsidieaanvraag indienen.

Vetplantjes

Een dak vol sedum, dat zijn een bepaald soort vetplantjes, is heel duurzaam. Sedumdaken kunnen veel water opslaan en verminderen zo wateroverlast tijdens hevige regenbuien. Daarnaast heeft een sedumdak een goede isolerende werking, het verlengt de levensduur van de onderliggende dakbedekking en het zorgt voor meer groen in de stad. Bovendien vermindert een sedumdak fijnstof in de lucht. En draagt het zo bij aan een gezondere leefomgeving.

Aanvragen

Vanaf 1 januari 2021 kunnen inwoners via www.hengelo.nl/groenepet een aanvraagformulier downloaden. Op deze webpagina staan ook de voorwaarden. Alleen materiaalkosten komen in aanmerking voor subsidie. Personele kosten en bezorgkosten worden niet vergoed. De subsidie bedraagt € 20 per m2 met een maximum van € 2.000 per adres.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio