2.1 C
De Bilt

Voor 22 Enschedese evenementen is een half miljoen euro beschikbaar gesteld

Het college van Enschede heeft besloten om €506.000,- beschikbaar te stellen voor 22 evenementen in Enschede. Het gaat om een subsidie voor het evenementenprogramma van 2023. De evenementen dragen in belangrijke mate bij aan een gevarieerd en bruisend cultureel aanbod. 

Jaarlijks stelt het college het evenementenprogramma voor het nieuwe jaar vast. In totaal deden 25 evenementen een aanvraag. Om het subsidiegeld eerlijk te verdelen zijn de ingediende aanvragen met elkaar vergeleken en getoetst aan de hand van de door de gemeenteraad vastgestelde criteria.

Divers aanbod

Het voorgestelde programma bestaat uit een brede mix van populaire evenementen, zoals Koningsfestival en Grolsch Summersounds. Verbindende en inclusieve evenementen zoals de Stadsherberg, het Balkonfestival en The Overkill Festival. Culturele evenementen zoals het Van Haag tot Wal Festival en de Museumnacht. Sportevenementen zoals de Singelloop. En zogenaamde TIC-evenementen zoals Hyperlink Creativity Contest. Bij deze laatstgenoemde categorie staan technologie, innovatie en creativiteit centraal.

Vertrouwd programma met ruimte voor vernieuwing

Wethouder Cultuur Jeroen Diepemaat: “Het evenementenprogramma 2023 is veelzijdig, voelt vertrouwd en tóch is er volop ruimte voor vernieuwing. Dit veelzijdige evenementenaanbod maakt Enschede tot een fijne stad om in te wonen, te bezoeken en te blijven. Het is dan ook hartstikke mooi om te zien dat wederom zoveel initiatieven Enschede het komende jaar kleur geven. ” 

Nieuwkomers in Enschede

Naast een hoop oude bekenden is er dit jaar ook een viertal nieuwe evenementen bijgekomen. Symphonic Broadway is een uniek en gratis toegankelijk concert van Phion in samenwerking met de Nederlandse Reisopera. Tijdens Symphonic Broadway wordt Enschede omgetoverd in een Broadway show. De beroemdste nummers uit West Side Story, The Sound of Music, Cats en Les Misérables vullen het uitgebreide programma in symfonische klanken.

Tijdens Hyperlink Creativity Contest worden creatievelingen uitgenodigd om een weekend lang non-stop kunst te maken in de creatieve broedplaats WARP Technopolis. Iedereen die de creatieve sector in Enschede een warm hart toedraagt is van harte uitgenodigd om dit weekend mee te beleven.

Enschede Lights Up is een 2 kilometer lange lichtroute langs bijzondere lichtprojecties. Gratis en voor iedereen. Dé mogelijkheid om Enschede letterlijk in een totaal ander licht te zien en ondertussen de stad beter te leren kennen.

Tijdens het Big Bang Buiten Festival brengt het Wilminktheater kinderen vanaf 4 jaar in contact met muziek, theater, workshops en bijzondere installaties. Big Bang Festival is een internationale productie gesteund door de Europese Unie. Het festival vond afgelopen jaar in diverse Europese steden plaats zoals Antwerpen, Lissabon, Kopenhagen en Sevilla. De gebruikelijke indoor activiteiten worden dit jaar uitgebreid met een gratis toegankelijke outdoor festival op het Wilminkplein.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio