16.3 C
De Bilt

Voorstel voor 15 appartementen in leegstaand pand Albergen

Aannemer Scholte op Reimer uit Albergen en Ontwikkelaar Bijont uit Enschede willen 15 appartementen realiseren. Dit gebeurt op de locatie van het pand Miets aan de Ootmarsumseweg 168, dat sinds het vertrek van de cafetaria en het café een aantal jaren geleden leeg staat. Het plan ligt tot en met 30 mei 2023 ter inzage. Een mooie kans voor gemeente Tubbergen om woningen te realiseren voor jongeren en senioren.

15 appartementen over 2 gebouwen

Het College van B&W heeft het voorstel voor de realisatie van 15 appartementen goedgekeurd.“De appartementen worden verdeeld over twee gebouwen van drie bouwlagen,” licht Ard Pierik van Bijont toe. “De gebouwen worden voorzien van een lift, zodat ze ook voor senioren goed toegankelijk zijn. Samen met aannemer Scholte op Reimer uit Albergen kunnen we straks appartementen realiseren van hoge kwaliteit. Met het kleurgebruik, de kapvorm en de positionering van de gebouwen, wordt er een aantrekkelijke woonlocatie gerealiseerd met een fraai aanzicht aan deze doorgaande weg.”

Meer woningen voor jong en oud

In de periode van 2020 – 2030 wil gemeente Tubbergen 640 woningen bouwen. Het merendeel hiervan wil de gemeente voor 2026 realiseren. Hierbij gaat inbreiding voor uitbreiding. Wethouder Bekhuis is dan ook blij met deze ontwikkeling: “Met de realisatie van deze appartementen, kunnen we voorzien in de behoefte aan betaalbare woningen voor starters. Bovendien worden luxere appartementen gerealiseerd, die weer aan de behoefte van senioren voldoen. Door woningen voor senioren te realiseren, brengen we de doorstroom op gang en komen er andere woningen voor bijvoorbeeld gezinnen beschikbaar. Zo zijn we weer een stap dichterbij om voor al onze inwoners een prettige woonomgeving te bieden.”

Plan ligt ter inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ligt van 19 april tot en met 30 mei 2023 ter inzage. Vervolgens is het aan de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen.

Meer weten? Kijk ook op www.tubbergen.nl/ruimtelijke-plannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio