17.5 C
De Bilt

Werkplein-app maakt solliciteren eenvoudiger.

Enschede – Op donderdag 22 oktober start Werkplein Twente met een test van de Werkplein-app. Werkzoekenden met een bijstandsuitkering uit de gemeenten Almelo, Tubbergen, Dinkelland en Wierden kunnen deze app downloaden en testen.

Werkplein-app

Het belangrijkste doel van deze app is om het werkzoekenden makkelijker te maken alle informatie te vinden over vacatures, opleidingen en evenementen om hierdoor sneller en makkelijker aan werk te komen.

Op één plek alle belangrijke informatie over werk en opleiding op maat. Werkplein Twente wil haar klanten zoveel mogelijk zelfstandigheid geven en hen zelf laten zien wat er te vinden is qua werk en opleiding in Twente. De werkzoekende kan hier zijn interesse voor een vacature kenbaar maken, waardoor de werkcoach kan zorgen voor een eventuele bemiddeling.

Ook informeert de app de werkzoekende over evenementen, die door Werkplein Twente worden georganiseerd en kan hij zich eenvoudig aanmelden voor deze evenementen. Via de app kunnen ze zelf op zoek naar een vacature of opleiding die bij hun interesses past. Ook zijn er verder sollicitatietips opgenomen en een pagina met meest gestelde vragen en antwoorden, waardoor werkzoekenden veel informatie dagelijks via de app kunnen lezen en opzoeken.

Testfase Werkplein-app voor een deel van de gemeenten

Werkzoekenden uit Almelo, Tubbergen, Dinkelland en Wierden kunnen via hun werkcoach een code aanvragen voor deze app. Met de code kan de app geactiveerd worden. De app is vanaf donderdag 22 oktober te downloaden in de app store.
Als de testfase positieve resultaten laat zien, kunnen ook werkzoekenden uit de andere Twentse gemeenten de app gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio