15 C
De Bilt

Laatste werkzaamheden aan Haaksbergerstraat en Westerval in Enschede

Nog een paar weken doorbijten, en dan kunnen beide wegen in Enschede weer 10 tot 15 jaar goed gebruikt worden. De Haaksbergerstraat is op 8 december weer helemaal open. De Westerval is op 24 november weer in beide richtingen open.

De Haaksbergerstraat en de Westerval zijn grote hoofdwegen. Onderhoud aan deze wegen levert dus weer tientallen jaren een mooie weg op, maar ook overlast tijdens de werkzaamheden. De planningen van beide werkzaamheden zijn samen gemaakt, en hebben daardoor zo min mogelijk overlap.

Haaksbergerstraat afgesloten tussen 6 november en 8 december

Het asfalt van de fietspaden langs een deel van de Haaksbergerstraat was hard aan vervanging toe. In oktober werd het eerste deel van de fietspaden gerepareerd. Vanaf 30 oktober start aannemer Dura Vermeer met het deel tussen de Ferdinand Bolstraat en de Usselerrondweg, en maakt daar de fietspaden breder. Auto’s kunnen dan nog over de rijbaan, fietsers moeten omfietsen.

Ook moet de verkeersregelinstallatie (VRI) op de kruising Haaksbergerstraat – Usselerrondweg gerepareerd worden. Daar reed iemand een paar weken geleden tegen aan. We snoeien meteen de bomen in dit gedeelte, en vervangen er waar nodig de openbare verlichting. Auto’s worden dan omgeleid, en fietsers kunnen over de rijbaan.

Westerval in beide richtingen gesloten tussen 30 oktober en 10 november

De weg wordt dan opnieuw geasfalteerd. Op 10 november gaat de rijbaan richting het centrum van Enschede weer open. Vanaf 24 november is de Westerval helemaal klaar, en dus in beide richtingen weer open. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van project GroenBlauw Westerval. De nieuwe beek verkleint het risico dat het riool overstroomt in delen van het centrum en de wijk Horstlanden-Veldkamp.

Als het regent, stroomt het regenwater straks via regenpijpen en straatputjes naar de beek. Dit water komt niet meer in het riool. Dit vermindert de kans dat het riool overstroomt. De beek volgt voor een groot deel het spoor van de vroegere Zuiderspoorlijn en krijgt de naam Zuiderspoorbeek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio