13.8 C
De Bilt

Wesselerbrink in Enschede 150 groene balkons rijker door gratis plantenactie

150 plantenpakketten voor groene balkons zijn vandaag aan inwoners van de wijk Wesselerbrink in Enschede uitgedeeld. De actie werd georganiseerd tijdens ‘Groen Verbindt in Enschede Zuid’. Een event van de Groene Karavaan van Natuur voor Elkaar. 

Afgelopen week konden inwoners uit Wesselerbrink een gratis plantenpakket uitzoeken om hun balkon op te fleuren: 

  • een zoempakket om bijen en vlinders ook op grote hoogte van nectar te voorzien.
  • een pakket voor een groen balkon het hele jaar door.
  • een groenpakket met eetbare planten en kruiden. 

Décor van Wesselerbrink kleurt groen tijdens het Balkonfestival

Maar liefst 150 huishoudens met een balkon hebben een pakket aangevraagd en opgehaald. Dat is niet alleen leuk voor de inwoners, maar ook voor de bezoekers van het Balkonfestival. Zij kunnen 8 juli tijdens de optredens op de verschillende balkons in Wesselerbrink ook genieten van de groene balkons. 

Ook op balkons mogelijkheid om biodiversiteit te stimuleren

“Met bijna 1.000 nieuwe groene bloeiers hebben we in de Wesselerbrink een eerste stap gezet om ook op balkons de biodiversiteit te stimuleren”, zo vertelt wethouder biodiversiteit en stadsdeel Zuid Marc Teutelink. “Eerder hebben we uitdeelacties gehad die vooral gericht waren op inwoners met een tuin. Denk aan de 3.000 bomen die zijn uitgedeeld en de ruim 1.000 vaste bij-vriendelijke planten. Balkons zijn relatief klein, maar met gebruik van de juiste planten stimuleren ze zeker de biodiversiteit in de omgeving!”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio