5 C
De Bilt

Westerval klaar voor N-18

Enschede – Op maandag 9 oktober start de Twentse Weg- en Waterbouw in opdracht van de afdeling StadsIngenieurs en Ontwerp van de gemeente Enschede met onderhoudswerkzaamheden aan de Westerval. Er komt een nieuwe toplaag op het gedeelte tussen de Parkweg tot en met het viaduct over de Auke Vleerstraat/Afinkstraat. Op 29 oktober zijn de werkzaamheden afgerond.

Werk Westerval duurt 10 dagen

Op 9 oktober wordt gestart met het vervangen van het asfalt op de “stad uit” rijbanen. Naar verwachting zal deze fase in ongeveer 1 ½ week gereed zijn. Daarna worden de rijbanen “stad in” aangepakt. Tijdens de werkzaamheden worden de wegvakken afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer zal worden omgeleid via de Hendrik ter Kuilestaat. De omleiding is met borden aangegeven

Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Om het werk mogelijk te maken heeft de afdeling StadsIngenieurs en Ontwerp aan 5 regionale aannemers gevraagd een offerte uit te brengen. Van de aannemers is ook verlangd dat ze, ten behoeve van dit werk, ook mensen inzetten met afstand tot de arbeidsmakt. De Twentsche Weg- en Waterbouw BV uit Oldenzaal is daarbij als laagste uit de bus gekomen. De kosten voor dit werk bedragen ruim € 800.000,=.

Kwaliteit asfalt

Er zijn twee redenen om de Westerval nu van nieuw asfalt te voorzien. Allereerst is de kwaliteit van het asfalt van dit deel van de weg de afgelopen jaren snel achteruit gegaan. En ten tweede is begin volgend jaar de nieuwe N18 gereed en zal er meer verkeer via de Westerval Enschede in en uit gaan. Leuke weetjes: er wordt ongeveer 35.000 m2 asfalt met een dikte van 10 cm verwijderd en ruim 9.500 ton asfalt aangebracht en bijna 14 km belijning.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio