7.2 C
De Bilt

Winkeldeuren dicht in binnenstad Hengelo maar winkels wel open

Open winkeldeuren in de winter of een winkelpui van enkel glas; als het gaat om energie besparen, valt er in de binnenstad van Hengelo nog veel te winnen. Maar hoe kunnen binnenstadondernemers dat het beste aanpakken en waar hebben ze hulp bij nodig? Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) en de gemeente komen samen in actie met onder meer speciale deurbordjes. Maandagmiddag 23 januari gingen wethouder duurzaamheid Claudio Bruggink en centrummanager Rob Berkhout op bezoek bij een aantal binnenstadondernemers.

Het bezoek was het startpunt van een campagne om aandacht te vragen voor duurzaamheid. Zo overhandigden Berkhout en Bruggink een speciaal gemaakt deurbordje aan de ondernemers dat aangeeft waarom de winkeldeuren dicht zijn. Het bordje is duidelijk: Welkom, we zijn open! De deur is alleen dicht om energie te besparen. De gemeente en Stichting Centrummanagement Hengelo bieden de bordjes de komende tijd aan alle ondernemers aan in de hoop dat steeds meer ondernemers hun voordeur dicht houden om energie te besparen.

Enquête

De gemeente en de Stichting Centrummanagement nemen de komende tijd ook een enquête af om de wensen en behoeftes van de ondernemers te peilen rond duurzaamheid. In de enquête krijgen ondernemers de vraag voorgelegd welke stappen ze graag nog willen zetten om hun onderneming duurzamer te maken en welke hulp ze daarbij nodig hebben. centrummanager Rob Berkhout legt de enquête de komende tijd persoonlijk voor aan de ondernemers.

‘Goed voorbeeld’

Wethouder duurzaamheid Claudio Bruggink bezocht samen met de centrummanager Holsbeek Optiek en Audicien aan de Brinkstraat en ‘t Huys Design Keukens aan de Drienerstraat. Beide ondernemers hebben hun onderneming de afgelopen tijd flink verduurzaamd en namen het deurbordje met enthousiasme in ontvangst.

Winkeldeuren dicht houden tegen warmteverlies

Bruggink liet zich graag rondleiden: ‘Als wethouder duurzaamheid vind ik het heel belangrijk dat mensen goed met energie omgaan. Daarom hoop ik dat de binnenstadondernemers daar ook hun verantwoordelijkheid in nemen. Om te beginnen met de winkeldeuren. De warmte binnenhouden is niet meer dan normaal en het bespaart veel geld. Veel mensen bezoeken de binnenstad. Die heeft daardoor toch wel een beetje een voorbeeldfunctie. Daarom hoop ik dat er de komende tijd nog veel verduurzaamd wordt, zoals bij Holsbeek en ’t Huys.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio