20.8 C
De Bilt

Wip & Win: gratis planten en tuinaarde voor superwippers

Het NK Tegelwippen is begonnen en ook dit jaar gaan we samen weer zoveel mogelijk tegels vervangen door bloemen, planten en bomen. Om inwoners een handje te helpen is er nu de actie Wip & Win. Door het tegelwippen groots aan te pakken maken inwoners kans op een gratis Eerste Hulp Bij Tegelwippen-pakket. Dit kan door een origineel plan te maken voor de eigen tuin, of voor het terrein van de vereniging, school of sportclub.

Meer planten planten

Het klimaat verandert, ook in Enschede. Daarom is het belangrijk dat we Enschede klaar maken voor het weer van de toekomst. Denk aan het vasthouden van regenwater, zodat we dit in droge zomers kunnen gebruiken. Maar ook aan het planten van meer (inheemse) bomen, planten en struiken, zodat Enschede voor mens en dier een fijne, koele leefruimte wordt. Belangrijk dus dat we samen met inwoners starten met tegelwippen. Om het tegelwippen nog aantrekkelijker te maken, maken inwoners ook nog eens kans op het gratis prijzenpakket!

Samen wippen is leuker dan alleen

Na het insturen van het plan via de website van GroenBlauw Enschede selecteert de jury elke maand de tien leukste, mooiste, gezelligste, origineelste en beste plannen. Deze plannen winnen het Eerste Hulp Bij Tegelwippen-pakket dat bestaat uit: fleurige tuinplanten, het inspirerende tuinboek ‘Je eigen paradijs’ van Casper Boot (Tuinbroekies) en voldoende vruchtbare tuinaarde als goede basis voor de nieuwe tuin. Daarnaast haalt de Tegelservice van de gemeente Enschede de tegels gratis op met de Tegelservice en wordt het geel zand gratis afgevoerd. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio