13.5 C
De Bilt

Woningmarkt in Hengelo volop in beweging

Hengelo De woningmarkt in Hengelo is volop in beweging. Er is steeds meer vraag naar woningen in met name de Hengelose binnenstad en het gebied Hart van Zuid. Bas van Wakeren, wethouder Wonen: ‘Er zijn steeds meer mensen die graag stedelijk willen wonen en we willen beter kunnen inspelen op deze behoefte. Daarom hebben we samen met de provincie Overijssel het ‘Perspectief voor een gezonde woningmarkt’ opgesteld, zodat we de komende jaren de juiste woningen op de juiste plek kunnen realiseren’.

Met het woningbouwperspectief bieden de provincie en gemeente meer ruimte aan marktpartijen, die daardoor sneller en beter kunnen anticiperen op specifieke woonvragen in met name de binnenstad en Hart van Zuid. In die gebieden kunnen hierdoor op korte termijn unieke en onderscheidende woningen gerealiseerd worden. Dit zal een enorme impuls geven aan de levendigheid en kwaliteit van beide gebieden.

Samen werken aan de toekomstige groei

Ook worden in het woningbouwperspectief afspraken gemaakt hoe de kwaliteit van de woonwijken vastgehouden en de bestaande woningvoorraad verduurzaamd kan worden. Gedeputeerde Monique van Haaf: ‘Dit woningbouwperspectief draagt bij aan de toekomstige groei van Hengelo en aan de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad. Mooi dat de gemeente Hengelo en de provincie hierin samen optrekken.’

Wonen in de binnenstad en Hart van Zuid

De gemeente Hengelo investeert op dit moment samen met partners volop in de woningmarkt in Hengelo, in de binnenstad en in Hart van Zuid. Mariska ten Heuw, wethouder Hart van Zuid: ‘We hebben veel mooie dingen in Hart van Zuid gerealiseerd zoals het ROC, Metropool, een nieuw winkelcentrum en onlangs hebben we de nieuwe brug en laan geopend. Nu kunnen we van start met de tweede helft: Hart van Zuid is klaar om nieuwe bewoners te verwelkomen. Verschillende marktpartijen zijn bereid om daarin samen met elkaar en met de gemeente op te trekken. Met dit woningbouwperspectief in de hand kunnen we deze mooie ontwikkelingen versnellen en faciliteren’.

Ook werkt de gemeente samen met partners volop aan de binnenstad. Er zijn plannen om het winkelgebied compacter te maken en meer woningen toe te voegen. Op dat gebied zijn al enkele mooie resultaten geboekt. Zo zijn er in 2018 aan het marktplein 84 appartementen gerealiseerd in het voormalig kantoorpand de Telgenflat en binnenkort worden appartementen gerealiseerd in het voormalige V&D pand én in het voormalige schoolgebouw aan de Bataafse Kamp. De gemeente en vastgoedeigenaren willen dit graag op meer plekken in de binnenstad mogelijk maken en het nieuwe woningbouwperspectief biedt die ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio