23.8 C
De Bilt

WOON2017 op 6 en 7 oktober a.s. Gratis woonbeurs over (ver)bouwen en wonen in Dinkelland en Tubbergen

Een huis kopen of bouwen is geen dagelijkse bezigheid. Je moet met veel dingen rekening houden. Zo komt het voor dat mensen een droomhuis in gedachten hebben, maar er dan achter komen dat dat financieel niet haalbaar is. Om teleurstellingen te voorkomen, is het beter om je vooraf goed te laten informeren. Dat kan gratis tijdens WOON2017 op 6 en 7 oktober in zalencentrum Ensink in Weerselo.

 

WOON2017 is bedoeld voor iedereen met bouw- of verbouwplannen in de gemeenten Dinkelland of Tubbergen, en voor iedereen die aanpassingen wil doen aan de woning om er langer te kunnen blijven wonen of de woning wil verduurzamen. WOON2017 wordt georganiseerd door vijf lokale ondernemers, Aannemersbedrijf Warmes, Deterink Bank Verzekeringen Hypotheken, HomeAccent Interieur & Ontwerp, In Perspectief architectuur, Bouwbedrijf Scholte op Reimer Vasse, in samenwerking met de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. De projectgroep probeert het bouwproces wat inzichtelijker te maken voor de bezoekers: “Tijdens een bouwproces doorloop je verschillende fases en elke keer heb je te maken met andere partijen. Als particuliere bouwer zie je soms door de bomen het bos niet meer: wat moet je eerst doen en wie heb je daarbij nodig? Wij hebben WOON2017 zo opgezet dat we de bezoekers als het ware door al die fases heen loodsen, van oriëntatie tot en met gebruik. Zo komen bezoekers achtereenvolgens architect, financiële dienstverlener, makelaar, notaris, gemeente, aannemer, installateur, woninginrichter en hovenier tegen. Ook zijn er wooncoaches aanwezig die de bezoekers kunnen helpen.”

 

“De woonbeurs is terug van weggeweest en in een nieuw jasje gestoken”, vertelt wethouder De Witte van de gemeente Tubbergen. “Een ondernemer meldde zich bij mij dat de economie weer aantrok. Hij vroeg of de gemeente samen met ondernemers wilde optrekken om een woonbeurs te organiseren. Initiatieven vanuit de samenleving zien we natuurlijk graag, dus ik heb meteen ja gezegd. Vervolgens is een groepje enthousiaste ondernemers samen met ons aan de slag gegaan. Zij hebben veel tijd gestoken in de organisatie.”

 

Alfons Steggink, wethouder in de gemeente Dinkelland, hoopt op veel bezoekers. ”Een huis kopen of bouwen doe je niet zomaar. Daarom is het belangrijk dat bewoners goed geïnformeerd zijn”, vertelt hij. “In de praktijk komen de  ondernemers nogal eens situaties tegen waaruit het tegendeel blijkt. Op WOON2017 staan allerlei vakmensen uit de bouwwereld klaar die hun kennis graag met iedereen delen.” Beide wethouders zien ernaar uit om de bezoekers op WOON2017 te ontmoeten om hun woondroom te bespreken.

Lezingen

Op WOON2017 staan niet alleen 32 standhouders, maar kunnen bezoekers ook twee lezingen bijwonen. De tijden staan vermeld op www.woon 2017.nl. ‘Eerst rekenen, dan tekenen’ is de sprankelende lezing van In Perspectief architectuur en Deterink Bank Verzekeringen Hypotheken. Zij laten zien dat het vooraf toetsen van financiële mogelijkheden teleurstellingen voorkomt en het (ver)bouw – ontwerp en koopproces soepel kan laten verlopen.

 

Aannemersbedrijf Warmes en Bouwbedrijf Scholte op Reimer geven samen de presentatie ‘Energie sprong’ over het energiezuiniger maken van een woning. Zowel voor nieuwbouwwoningen als bestaande woningen bestaan hiervoor veel verschillende mogelijkheden. De lezing geeft duidelijke inzichten op het gebied van energiebesparingen.

 

Meer informatie

WOON2017 vindt plaats op vrijdag 6 oktober van 17.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag 7 oktober van 10.00 uur tot 15.00 uur. Meer informatie staat op  www.WOON2017.nl en op  de facebookpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio