19.2 C
De Bilt

WOON2018 voor iedereen die meer wil weten over (ver)bouwen

Dinkelland-Tubbergen – Tijdens WOON2018 op 2 en 3 november bij  Partycentrum Morshuis in Albergen kunt u zich laten informeren over verbouwen. Een huis kopen of bouwen is geen dagelijkse bezigheid. Je moet met veel dingen rekening houden. Zo komt het voor dat mensen een droomhuis in gedachten hebben, maar er dan achter komen dat het financieel niet haalbaar is. En wat dacht je van het inrichten van je tuin? Om teleurstellingen te voorkomen, is het beter om je vooraf goed te laten informeren. 

Aannemers, (interieur)architecten, Lang zult u Wonen, hoveniers, financiers, notarissen, makelaars, bouwkundige bureaus, het energieloket, gemeenten Dinkelland en Tubbergen: op WOON2018 staan allerlei vakmensen uit de bouwwereld die hun kennis graag met je delen. WOON2018 is bedoeld voor iedereen die wil bouwen of verbouwen. Of je nu jong of iets minder jong bent, informatie en inspiratie is voor alle leeftijden.

Beurs

Ook dit jaar is de beurs weer georganiseerd door een groep enthousiaste ondernemers in samenwerking met de gemeenten Tubbergen en Dinkelland. “Het belooft opnieuw een veelzijdige beurs te worden waar bezoekers terecht kunnen met al hun vragen over het (ver)bouwproces”, zegt wethouder Erik Volmerink (Tubbergen). “Als organisatie vinden we het belangrijk om de bezoekers goed te informeren”, vullen Jan Willem Weijers (Aannemersbedrijf Warmes) en Merle Scholte op Reimer (Bouwbedrijf Scholte op Reimer Vasse) aan. “We ervaren dat mensen die zich vooraf goed laten informeren, later minder snel voor verrassingen komen te staan. Hierdoor verloopt het bouwproces vlotter.”

Lezingen

Om de nodige informatie te verzamelen, kun je tijdens WOON2018 de 34 stands bezoeken of een van de drie lezingen bijwonen. Jos Beernink (Deterink Bank Verzekeringen Hypotheken): “Wij verzorgen een inspirerende lezing over actuele hypotheekmogelijkheden in 2019, die wordt aangevuld met tips en tricks over verduurzaming van je woning of hypotheek.” Ook kun je de lezing bezoeken over gasloos bouwen. “Dat klinkt misschien lastig en ingewikkeld, maar er zijn ondertussen nieuwe praktische oplossingen die het energieloket tijdens de beurs graag aan je presenteert”, weet wethouder Ben Blokhuis (Dinkelland). Tot slot verzorgt ILSE Bouwkundig Bureau de lezing ‘Beleef je woning!’: “Interessant wanneer je aan het begin van een (ver)bouwplan staat en een bouwtekening hebt, maar nog niet weet hoe je de woning in moet richten.”

 

Meer informatie

De woonbeurs vindt vrijdag 2 november plaats van 17.00 uur tot 21.00 uur en zaterdag 3 november kun je er van 10.00 uur tot 15.00 uur terecht. Meer informatie over WOON2018 vind je op de website www.woon-2018.nl. Op onze facebookpagina en Instagram blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Vragen beantwoorden we per e-mail WOON2018@noaberkracht.nl.

 

De woonbeurs wordt dit jaar georganiseerd door Aannemersbedrijf Warmes, Bouwbedrijf Scholte op Reimer Vasse, Deterink Bank Verzekeringen Hypotheken, ILSE Bouwkundig Bureau en de gemeenten Dinkelland en Tubbergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio