17.4 C
De Bilt

Zorgaanbieders huishoudelijke ondersteuning voor 2024-2029 bekend

Vanaf 1 januari 2024 zijn bestaande en nieuwe zorgaanbieders gecontracteerd die huishoudelijke ondersteuning leveren. 12 gemeenten hebben hiervoor gezamenlijk een aanbesteding voor huishoudelijke ondersteuning doorlopen. Voor de gemeenten Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Tubbergen, Twenterand en Wierden is de gunning op dinsdag 11 juli definitief geworden. Met het afronden van de aanbesteding zetten gemeenten zich gezamenlijk met de gecontracteerde aanbieders in om ook na 1 januari 2024 huishoudelijke ondersteuning op maat te bieden. 

Gemeente Enschede contracteert 14 zorgaanbieders

In de gemeente Enschede worden in totaal 14 zorgaanbieders gecontracteerd om de komende 5 jaar huishoudelijke ondersteuning te bieden via de Wmo. Het gaat om de aanbieders Tzorg, Buurtdiensten Nederland B.V., Axxicom, Stichting Zorggroep Manna, BiOns B.V., Thuisgenoten-BTK, Thuishulp Gezellig III B.V., Miep B.V., Aster Zorg B.V., Beter Thuis Wonen Thuiszorg B.V., Thuiszorg Eanske, Zilverzorg B.V., Coöperatie Zorg en Plezier U.A., DEVA zorg en welzijn.

Alle aanbieders die zich hebben ingeschreven hebben voor de komende periode een contract gegund gekregen. Mocht u nu ondersteuning in het huishouden ontvangen blijft u uiteraard ondersteuning houden. Tot 1 januari 2024 verandert er voor u in ieder geval niets. Mocht uw aanbieder geen contract hebben, in Enschede betreft dit De Posten, wordt u hierover apart geïnformeerd.

Divers aanbod zorgaanbieders ondanks krapte op de arbeidsmarkt

Verantwoordelijk wethouder voor de WMO Jeroen Diepemaat is blij dat ook er ook de komende periode sprake is van een divers aanbod: “Ondanks de huidige krapte op de arbeidsmarkt hebben we in Enschede 14 aanbieders kunnen contracteren. Hiermee gaan we ervan uit dat we de komende 5 jaar verzekerd zijn van goede en voldoende ondersteuning bij het huishouden voor mensen die die zelf en samen met hun netwerk niet kunnen. Bij de ondersteuning in het huishouden geven we de indicatie af op basis van het aantal uren per week. Met aanbieders worden langdurige relaties aangegaan, met ruimte voor flexibel maatwerk waarbij expliciet rekening gehouden wordt met de situatie van onze inwoners.”

Ondersteuning in het huishouden via de WMO

Gemeenten ondersteunen inwoners om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen en mee te doen aan de maatschappij. De gemeente geeft deze ondersteuning thuis via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Eén van de maatwerkvoorzieningen die hiervoor kan worden ingezet is de huishoudelijke ondersteuning. Deze wordt ingezet als inwoners niet meer op eigen kracht of met hulp van hun sociale netwerk hun huishouden op orde kunnen houden. In het huishouden kan dan ondersteuning worden verleend door een medewerker van één van de gecontracteerde zorgaanbieders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio