9.6 C
De Bilt

Uniek: alle 5 burgemeesters van Sint Anthonis bijeen

Sint Anthonis – Het komt niet vaak voor dat alle burgemeesters die een gemeente ooit gekend heeft, bij elkaar zijn. In Sint Anthonis was dit vandaag zo gepland. Helaas moest voormalig burgemeester Marleen Sijbers door coronabesmetting verstek laten gaan. De aanwezige burgemeesters haalden herinneringen op aan de nu nog zelfstandige gemeente Sint Anthonis.

27 jaar zelfstandige gemeente

In de 27 jaren dat de Sint Anthonis als zelfstandige gemeente heeft bestaan, hebben Toine Gresel (1994 tot 1997), Jos Verbeeten (1998 tot 2009), José van Gorp – van der Ven (2009 tot 2010), Marleen Sijbers (2010 tot 2019) en huidige burgemeester Marcel Fränzel (2019 tot 2022) als burgermoeder of burgervader aan het hoofd van het college gestaan. Omdat de gemeente nog relatief jong is, bleek het mogelijk hen allen bij elkaar te roepen voor een gezamenlijk afscheid.

Alle burgemeesters van Sint Anthonis

Nog een laatste keer hebben zij hun opwachting gemaakt in de vertrouwde collegekamer, waar zij met elkaar herinneringen ophaalden aan hun tijd als burgemeester. Iedere burgemeester had eigen herinneringen, die zijn of haar periode als burgemeester kenmerkte. Tijdens de digitale afscheidsbijeenkomst op 16 december hebben de burgemeesters nog een boodschap voor de inwoners.

Heel toepasselijke afscheidslocatie

Een meer toepasselijke locatie voor het afscheid was er bijna niet te vinden. Bij het eetcafé met de naam De Drie Burgemeesters hebben de burgemeesters een toost uitgebracht op het einde van een gemeente. Per 1 januari 2022 gaat Sint Anthonis op in de gemeente Land van Cuijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio