15.6 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Activiteitenprogramma zomervakantie voor jong en oud in Meierijstad

Meierijstad – Vanaf volgende week start het zomervakantieprogramma dat in samenwerking met Jongerencentrum de Kluis, jongerencentrum Bizzi en jongerencentrum HONK 1234, Bibliotheken, W elzijn de Meierij en ONS W elzijn en gemeente Meierijstad is opgesteld voor jong en oud in Meierijstad. Het is een zomerprogramma voor jong en oud!

Diverse activiteiten in zomervakantie

De activiteiten worden vanaf 29 juli tot en met 3 september georganiseerd in Veghel, Schijndel en Sint – Oedenrode. Het zijn uiteenlopende activiteiten , zoals een picknick met hutten bouwen, lasergamen, Bumping Ball, sport en spel, waterpistolengevecht, pubquiz, klimparcours, slotentocht, nerven, watervoetbal etc. Voor de jongste kinderen worden er o.a. activiteiten door de bibliotheek georganiseerd. De boekenfiets komt langs op verschillende locaties met lees e n knutselplezier en ook een prentenboek als cadeau. De kinderen kunnen voor het slapen gaan – zelfs in pyjama – naar het zomeravondverhaal komen luisteren.

Gratis

Nagenoeg alle activiteiten zijn gratis (behalve watervoetbal in het zwembad). Voor een aan tal activiteiten is het belangrijk dat men zich aanmeldt. Dit geldt voor lasergamen, Bumping Ball, nerven en watervoetbal. Voor de activiteiten zoals lasergamen, watervoetbal en Bumping Ball geldt een aantal personen per team van 3 tot 5 personen.

Impact Corona

Coby van der Pas, wethouder sport en onderwijs : “ Corona heeft ook voor onze kinderen en jongeren in Meierijstad grote impact gehad. En nog! Onderwijs langere tijd vanuit thuis, minder kunnen sporten en bewegen, schoolvriend en en vriendinnen moeten missen. Met dit uitnodigende zomerprogramma willen we hen een leuke, ontspannen en tegelijk soms ook leerzame tijd bezorgen, waa rin ze heerlijk kunnen genieten . ”

Menno Roozendaal, wethouder Jeugd: “ Ik zou graag de jeugd veel ontspanning willen toewensen deze zomer.” Van der Pas en Roozendaal ​stellen trots te zijn op de inzet van buurtsportcoaches, Bibliotheek, Welzijns- en jongerenwerk om dit zomerprogramma voor elkaar te krijgen. Een mooie samenwerking die met tal van activiteiten in Schijndel, Veghel en Sint – Oedenrode bijdraagt aan het welzijn en welbevinden van de jeugd, in
Meierijstad!

Website

De planning met data en tijden en mogelijkheden van aanmelden van de activiteiten staat op de website www.meierijstad.nl/zomerprogramma. De planning is wel onder voorbehoud i.v.m. het weer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio