2.4 C
De Bilt

Alzheimer Nederland overhandigt focusbrief

Sint Anthonis – Een dementievriendelijke gemeente zet zich actief in zodat mensen met Alzheimer en hun mantelzorgers zo lang mogelijk mee kunnen blijven doen in de samenleving. Gemeente Sint Anthonis zet zich hier al sinds 2014 voor i​n.

Verdubbeling inwoners met Alzheimer verwacht

Op basis van de huidige cijfers van inwoners met Alzheimer in onze gemeente verwachten we dat het huidige aantal van 240 inwoners toeneemt naar 580 inwoners in 2050. Dit is meer dan een verdubbeling en 70% van deze inwoners met dementie woont nog thuis. Door corona is nog duidelijker geworden dat de urgentie om gemeenten dementievriendelijk te maken hoger is dan ooit.

Focusbrieven

Om deze boodschap onder de aandacht te blijven houden, heeft Alzheimer Nederland focusbrieven ontwikkeld. Deze geven de gemeente handvatten om te helpen de dementiezorg te verbeteren. In deze focusbrief worden vijf focuspunten voor gemeenten benoemd:

  1. Ondersteun mantelzorgers in de zorg voor hun naaste met dementie.
  2. Maak en houd uw gemeente dementievriendelijk.
  3. Langer meedoen voor mensen met dementie.
  4. Werk samen in het regionaal netwerk dementie.
  5. Maak een woonzorgvisie en creëer tussenwoonvormen.

Video over focuspunten

Wethouder Rob Poel neemt namens de gemeente Sint Anthonis de focusbrief in ontvangst van Gerry Janszen, vertegenwoordiger Alzheimer Nederland van afdeling Land van Cuijk en Gennep. Op www.sintanthonis.nl (nieuws) kun je kijken naar de video waarin Gerry in gesprek gaat met wethouder Poel over de bovenstaande 5 focuspunten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio