9.4 C
De Bilt

Lancering anti-discriminatiecampagne gemeente Land van Cuijk: Niemand past in 1 hokje

Volgende week lanceert de gemeente Land van Cuijk samen met anti-discriminatievoorziening Vizier-Oost de campagne ‘Niemand past in 1 hokje’. Met de campagne wil de gemeente het discriminatiemeldpunt www.vizieroost.nl onder de aandacht brengen en zo de meldingstoegankelijkheid voor inwoners en professionals in het Land van Cuijk vergroten.

Discriminatie, op welke grond ook, is niet toegestaan. Toch komt het nog steeds voor, ook in de gemeente Land van Cuijk. Dat moet stoppen. Discriminatie wordt niet getolereerd in het Land van Cuijk. Iedereen heeft recht op een gelijke behandeling en inwoners moeten zich veilig voelen in hun omgeving.

Het melden van discriminatie – als slachtoffer of als getuige – is belangrijk. Want door een melding te maken kan professionele hulp worden geboden. Daarnaast helpen meldingen om zicht te krijgen op de aanwezigheid van discriminatie in het Land van Cuijk, op basis waarvan vervolgens gericht actie kan worden ondernomen.

De campagne

De anti-discriminatiecampagne laat letterlijk zien dat mensen vaak in hokjes worden geplaatst. In een samenleving waarin diversiteit een centrale rol speelt, is het belangrijk om bewust te zijn van de vooroordelen die we als mensen hebben. Stereotypering en vooroordelen kunnen leiden tot discriminatie. Mensen zijn meer dan alleen een hokje, er is niemand die in één hokje past. Het doel van de campagne is meer bewustzijn creëren bij mensen over het denken in hokjes. Dat is al een belangrijke eerste stap in het verminderen van discriminatie. Ook hoopt de gemeente dat inwoners het melden wanneer ze discriminatie ervaren of getuige zijn van discriminatie.

Willy Hendriks-van Haren, wethouder Diversiteit en Inclusie: “In de gemeente Land van Cuijk is geen plaats voor racisme en discriminatie. Iedereen moet zich veilig kunnen voelen en geaccepteerd en gerespecteerd worden. Daar zijn we samen verantwoordelijk voor. Het helpt al enorm als we niet in hokjes denken, maar in gelijke kansen voor iedereen.”

Discriminatie melden

Ben je inwoner van de gemeente Land van Cuijk en word je ongelijk behandeld? Of ken je iemand in je omgeving die ongelijk wordt behandeld? Meld dit dan bij www.vizieroost.nl. Ook als je twijfelt of iets discriminatie is, kan Vizier je verder helpen voor advies en hulp. Alle hulp van Vizier is gratis en melden kan ook anoniem.

Over Vizier-Oost

Gemeente Land van Cuijk werkt samen met anti-discriminatievoorziening Vizier. Vizier is een onafhankelijke stichting, die pesten en discriminatie aanpakt. Je kunt hier terecht voor gratis advies en hulp. Ook kun je discriminatie en pesten melden, op welke grond en in welke vorm dan ook. Vizier behandelt jouw melding heel zorgvuldig. Elke vorm van discriminatie, pesten of uitsluiten is belangrijk om te melden. Vizier werkt nauw samen met de politie, Openbaar Ministerie en maatschappelijke organisaties.

Campagnepakket beschikbaar

Organisaties, professionals, scholen en iedereen die deze boodschap mee wil verspreiden worden uitgenodigd de campagne vanaf maandag 30 oktober te downloaden op www.vizieroost.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio