13.1 C
De Bilt

Avond van de Schatbewaarders afgelast, film als alternatief

Cuijk – De Avond van de Schatbewaarders, die komende zaterdag (27 november) in Schouwburg Cuijk zou plaatsvinden, is alsnog afgelast. Ook de geplande livestream gaat niet door.

Voorsorteren op aanscherpingen

De organisatoren van het programma, waarmee afscheid zou worden genomen van de gemeente Cuijk, sorteren daarmee voor op de verwachte aanscherping van de coronamaatregelen. “Hoewel pas vanavond bekend wordt welke extra maatregelen worden genomen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, is het waarschijnlijk dat ook Schouwburg Cuijk zich aan strengere regels moet gaan houden.

Advies OMT

Het advies van het OMT wijst althans in die richting. Wij willen én kunnen, om productietechnische redenen, niet tot vanavond wachten met het nemen van een besluit over het wel of niet doorgaan van de avond. Het laat ons geen andere keuze dan nu te besluiten om de Avond van de Schatbewaarders niet te laten doorgaan.”

Schatbewaardersfilm

Voor de medewerkers en artiesten, die veel tijd hebben gestoken in de voorbereiding van dit unieke programma, is het een hard gelag. Dat beseft de organisatie ook. Daarom is direct gezocht naar een goed alternatief. De organisatoren hebben besloten een Schatbewaardersfilm te gaan maken. In de komende weken worden daarvoor opnamen gemaakt.

Uitzending rond Kerstmis

Samen met al eerder geschoten beelden, die tijdens de Avond van de Schatbewaarders zouden worden vertoond, wordt een film gemaakt. De film wordt in december, waarschijnlijk rond Kerstmis, via nog nader te bepalen kanalen uitgezonden. “De Avond van de Schatbewaarders wordt anders dan we oorspronkelijk in gedachten hadden, maar we denken dat het onder de gegeven omstandigheden een prima alternatief is.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio