15.1 C
De Bilt

Veel ideeën voor bestemming gemeentehuis Cuijk

In januari werden inwoners van Cuijk gevraagd mee te denken over de bestemming van het gemeentehuis in Cuijk begin 2025. Dit gebouw verliest dan deze functie omdat het gemeentehuis van Land van Cuijk in Boxmeer komt.

Gemeentehuis

Tijdens een bijeenkomst op 13 januari vertelden een tiental mensen wat zij het beste vonden passen op deze plek. Vervolgens kwamen tot eind januari via de ideeënbus in de hal van het gemeentehuis en online nog ruim 50 ideeën binnen.

Verreweg de meest genoemde ideeën zijn een combinatie van woningen voor jongeren/starters/studenten en/of ouderen met onder andere ruimte voor jongeren-/talentencentrum, verenigingen, kantoorruimten – en technische werkplekken (waaronder ateliers), tentoonstellingen en ontmoetingscentrum voor verschillende groepen.

Wethouder Mark Janssen: “Geweldig dat zoveel mensen hebben meegedacht. Het is natuurlijk ook een beeldbepalende plek in het hart van Cuijk met een flinke oppervlakte en dus heel veel mogelijkheden. We nemen de ideeën mee in het vervolgonderzoek”.

Vervolg

De komende tijd wordt gekeken welke randvoorwaarden gaan gelden voor het vervolgonderzoek naar de bestemming. Daarin worden naast de binnengekomen ideeën van inwoners, ook onder andere  de economische visie en centrumvisie Cuijk en de behoeften aan bijvoorbeeld ruimte voor verenigingen meegenomen. Als het college daar een besluit over heeft genomen, kan onder die voorwaarden worden onderzocht, wat de meest wenselijke invulling is voor deze locatie. Tijdens de bijeenkomst van 13 januari hebben betrokken inwoners zich aangemeld om mee te denken. Zij worden uitgenodigd voor meedenkmomenten tijdens het onderzoek.

In totaal gaat het onderzoek naar randvoorwaarden en het vervolgonderzoek waarschijnlijk tot het einde van het jaar duren.

Wedstrijd

Onder de indieners van de ideeën worden 3 prijzen verloot. De prijswinnaars worden binnenkort bekendgemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio