10.7 C
De Bilt

‘Niets is doorsnee, alles wordt bijzonder

Cuijk – Vanaf dinsdag 2 november kunnen inwoners van de gemeente Cuijk, via de site van Schouwburg Cuijk ( ‘Niets is doorsnee, alles wordt bijzonder), gratis kaarten bestellen voor de Avond van de Schatbewaarders. “Het wordt een vrolijk, dynamisch én verrassend afscheid van onze mooie gemeente. Met uitsluitend deelnemers van eigen bodem. Uit Cuijk én de kerkdorpen”, geeft de organisatie alvast prijs over wat de bezoekers van de Avond van de Schatbewaarders op zaterdag 27 november mogen verwachten.

Bijzonder

Op 1 januari 2022 gaan de zeven dorpen van Cuijk op in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Aan de vooravond van het aanstaande huwelijk met vier andere gemeenten staat Cuijk nog eenmaal stil bij wat ooit wás, nog steeds ís en straks kómen gaat. De Avond van de Schatbewaarders wordt vooral geen avond van “treurige nostalgie”, maar laat juist zien wat de gemeente Cuijk bijzonder maakt. En wat daarom in de nieuwe gemeente Land van Cuijk gekoesterd moet blijven.


Als rode draad door de bijeenkomst loopt de overhandiging van de ‘bruidsschat van Cuijk’, die de dorpen en wijken die avond, samen met onder meer leerlingen van de basisscholen, gaan vullen. Tijdens het programma worden op verschillende momenten ‘cadeaus’ toegevoegd aan de prominent op het podium geplaatste schatkist. De ‘cadeaus’ staan symbool voor waar de dorpen en wijken trots op zijn.

Aan het einde van de avond wordt de ‘bruidsschat’ meegegeven aan een vertegenwoordiger van de nieuwe gemeente Land van Cuijk. “Het zou mooi zijn als dat al de waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente is, maar mocht die dan nog niet zijn benoemd dan neemt de toekomstig gemeentesecretaris zijn honneurs waar.”

Lied van Cuijk


Een ander hoogtepunt van de avond wordt de opvoering van het Lied van Cuijk door de Lindense operazangeres Deirdre Angenent. Het lied is speciaal voor deze avond gecomponeerd door Tom Löwenthal en geschreven door Peter van Aart. De organisatoren van de Avond van de Schatbewaarders zijn enthousiast over het resultaat. “Wij hebben onlangs de eerste versie mogen horen.

Het is een wonderschoon nummer geworden, met zowel zang als gesproken woord en met een refrein dat nog dagen in de hoofden van de aanwezigen blijft hangen. Ook de tekst is prachtig, vooral door de vele voor onze inwoners herkenbare mensen en plekken die erin worden genoemd.”
In de komende weken wordt, onder meer via het Facebookaccount Cuijk Doet, meer over het programma van de Avond van de Schatbewaarders bekend.

Over wie de andere optredende artiesten zijn, over de filmpjes die op deze avond worden vertoond, over de verrassende namen van de presentatoren – en nog veel meer. “Niets is doorsnee aan deze avond, alles wordt bijzonder”, beloven de organisatoren. Wil je erbij zijn? Vanaf dinsdag 2 november kunnen gratis kaarten worden gereserveerd via de website van Schouwburg Cuijk (‘Niets is doorsnee, alles wordt bijzonder). Er zijn maximaal 600 kaarten beschikbaar voor deze eenmalige voorstelling.

‘Niets is doorsnee, alles wordt bijzonder

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio