11.8 C
De Bilt

Boxmeer krijgt dit jaar toch een kermis

Boxmeer – Er komt dit jaar toch nog een kermis in Boxmeer. Vanwege het feit dat de kermis in Beugen niet plaats zal vinden, is er door de gemeente besloten om een kleine kermis op het Weijerplein neer te zetten van 17 tot 21 september.

Belangrijk moment voor kermis

Door de huidige coronamaatregelen is de normale kermis niet mogelijk, maar is gekozen voor een kleinere opzet. De gemeente vindt de kermis juist nu zo belangrijk, omdat de gemeente Boxmeer per 1 januari 2022 ophoudt te bestaan als zelfstandige gemeente. Samen met anderen gemeenten wordt een fusie aangegaan tot de gemeente Land van Cuijk.

Kleine editie Boxmeer

De kermis vindt plaats op het Weijerplein en is dus kleiner dan normaal. Het terrein wordt binnenkort opengebroken om aanpassingen aan de parkeerplaats te doen. Omdat de voorbereidingen al zijn begonnen kan niet de hele parkeerplaats aan de Weijerplein volgezet worden. Het terrein zal helemaal afgezet worden. Het is nog niet precies bekend hoeveel attracties er zullen komen te staan.

Afscheidsfeest

De kermis op het Weijerplein valt samen met het feestelijke afscheid van de gemeente Boxmeer. Op zaterdag 18 september zal op het Raadhuisplein tevens op bijzondere wijze vaarwel worden gezegd tegen de te verdwijnen gemeente. Ook bezoekt burgemeester Van Soest elk van de elf kernen om persoonlijk afscheid te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio