9.2 C
De Bilt

Boxmeer herdacht oorlogsslachtoffers tijdens dodenherdenking

Boxmeer – Vanavond, op 4 mei, herdacht heel Nederland om 20.00 uur de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog met twee minuten stilte. Ook in Boxmeer werd hierbij stilgestaan, want het belang van herdenken is enorm actueel met de oorlog in de Oekraïne.

Herdenkingsplechtigheid Boxmeer

Aan het begin van de avond vond er een herdenkingsplechtigheid plaats. In een toespraak werd de kwetsbaarheid van vrijheid duidelijk gemaakt, door te verwijzen naar de coronacrisis, met alle beperkingen, maar ook naar de oorlog die nu in Oekraïne plaatsvindt. Vrijheid is niet vanzelfsprekend, maar een enorme rijkdom.

Kranslegging voor Veteranen
Kranslegging voor Veteranen – Foto © Wesley Weijers – Regio Online

Stille tocht

Na de herdenkingsplechtigheid gingen de mensen in een stille tocht. Verschillende leden van de scouting liepen met fakkels met het bevrijdingsvuur naar het Joods monument.

Twee minuten stil

Nadat de stille tocht bij het Joods monument was aangekomen, werden de namen van de Boxmeerse oorlogsslachtoffers voorgelezen door leerlingen van de Openbare Basisschool “de Bonckert” en Scouting Boxmeer. Na de klanken van het Taptoe signaal, werd er op klokslag 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen.

Kransen dodenherdenking
Kransen dodenherdenking – Foto: © Wesley Weijers – Regio Online

Kranslegging

Na de twee minuten stilte werd door Wethouder mevr. Bouke de Bruin namens het gemeentebestuur een krans gelegd bij het Joods monument. Mevrouw Veronique Reijnen en de heer Norbert Bakker, deden dit namens de Veteranen. De leden van de scouting legden tot slot een krans namens de jeugd.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio