12.8 C
De Bilt

Digitaal geboorteaangifte doen bij de gemeente Land van Cuijk

Vanaf 20 juli is het mogelijk is om de geboorteaangifte van een kind digitaal te doen in gemeente Land van Cuijk. Voor de kersverse ouder(s) is het eenvoudig via de website te regelen, waar en wanneer het uitkomt binnen drie dagen na de geboorte.

Geboorteaangifte niet langer alleen fysiek

Voorheen was het doen van geboorteaangifte alleen mogelijk door een fysieke afspraak aan de balie. De komst van een baby is al druk genoeg voor gezinnen. Daarom heeft de gemeente Land van Cuijk een nieuwe stap gezet om haar dienstverlening te verbeteren.

Met deze nieuwe online optie kun je op elk gewenst moment van de dag de aangifte doen. De ouder(s) hebben daarvoor wel een DigID nodig en moeten geregistreerd staan in de Basisregistratie Personen.  Het proces is simpel, snel en gebruiksvriendelijk.

Eerste digitale aangiftes al binnen

Er is vanaf de eerste dag al meteen gebruik gemaakt van de digitale service. Inmiddels zijn al enkele digitale geboorteaangiftes gedaan.  Gemeente Land van Cuijk wenst de kleintjes veel geluk en gezondheid.

Wil je gebruik maken van deze nieuwe service? Bezoek dan de gemeentelijke website.

Uiteraard blijven ook persoonlijke aangiftes mogelijk aan de balie op het gemeentehuis. Maak hiervoor telefonisch een afspraak via 0485-854000.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio