7.7 C
De Bilt

Energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen in Land van Cuijk

In 2023 is het opnieuw mogelijk een eenmalige energietoeslag aan te vragen. De toeslag 2023 is bedoeld om huishoudens met een laag inkomen te compenseren voor de hoge energieprijzen. Ook de gemeente Land van Cuijk controleert automatisch huishoudens met een uitkering, minimaregeling of huishoudens die in 2022 toeslag hebben ontvangen. Als de gemeente kan vaststellen dat zij aan de voorwaarden voldoen, wordt de energietoeslag 2023 automatisch uitgekeerd.

Voor wie is de energietoeslag?

De eenmalige toeslag is een tegemoetkoming in de energiekosten van €800,-. De toeslag is bedoeld voor huishoudens met een inkomen lager dan 120% van de bijstandsnorm. Huishoudens, waarvan bekend is dat zij aan de voorwaarden voldoen, ontvangen de toeslag automatisch.

Wanneer wordt de toeslag uitgekeerd?

De gemeente Land van Cuijk toetst alle huishoudens met een uitkering, minimaregeling of die in 2022 een energietoeslag hebben ontvangen. Zij ontvangen een brief waarin staat dat de gemeente controleert of zij in aanmerking komen voor de toeslag. Huishoudens, waarvan de gemeente kan vaststellen dat zij recht hebben op een toeslag, ontvangen deze in november of december. Het bedrag wordt automatisch op hun rekening gestort.

Aanvragen

Huishoudens, die de toeslag niet automatisch ontvangen, maar wel denken hier recht op te hebben, kunnen het aanvraagformulier energietoeslag invullen. Dit staat vanaf 8 januari op de website van de gemeente . De toeslag voor 2023 kan tot uiterlijk 31 maart 2024 worden aangevraagd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio