1.4 C
De Bilt

F-16’s van Volkel oefenen twee weken in Italië

Volkel – Vandaag vertrekken elf F-16’s vanaf vliegbasis Volkel voor een deployment naar Gioia Del Colle in Italië voor de oefening ‘Italian Export’. Het detachement van zo’n 110 personen vertrekt een dag eerder.

Doel van oefeningen F-16’s

Het doel van deze oefening ‘Italian Export’ is om, op een effectieve manier, binnen korte tijd een volledig opgebouwde en operationele oefenlocatie te realiseren. Bij voorkeur gebeurt dit op een vliegbasis van een Europese NAVO-partner die niet met F-16’s opereert. Dit zorgt er namelijk voor dat het detachement van vliegbasis Volkel volledig op zichzelf aangewezen is. Het is daarom van groot belang dat alle benodigde logistieke en operationele capaciteit mee verplaatst naar de Italiaanse vliegbasis en daar dan ook operationeel is.

Oefeningen met Italiaanse gevechtsvliegtuigen

De F-16’s van vliegbasis Volkel oefenen dagelijks met Italiaanse gevechtsvliegtuigen in het plannen, briefen, uitvoeren en debriefen van zogenaamde COMAO’s (Combined Air Operations). Daarbij ondersteunt een AWACS radarvliegtuig van de NAVO.

Terugkeer op 26 november

Op 26 november keren de elf F-16’s weer terug naar vliegbasis Volkel. Dit is meteen het oefenmoment voor een zogeheten ‘re-deployment’, waarbij een detachement een efficiënte terugkeer naar de thuisbasis beoefent.
Vliegbasis Volkel blijft in de periode 12 november t/m 26 november open voor regulier eigen en bezoekend vliegverkeer en de trauma- en politiehelikopters die op vliegbasis Volkel gestationeerd zijn.
Wilt u meer weten over vliegbewegingen, zie https://www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen of NOS teletekst pagina 766. Klachten kunnen worden ingediend via https://www.defensie.nl/onderwerpen/klachten-en-schadeclaims/geluidsoverlast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio