13.8 C
De Bilt

Fairtrade gemeente Land van Cuijk reikt 34 nieuwe Fairtradekeurmerken uit

Vorige week, tijdens de Fairtradeweek, organiseerde de werkgroep ‘Fairtrade gemeente Land van Cuijk’ een eerste stickeruitreiking voor 34 organisaties uit het Land van Cuijk. De eerste stickeruitreiking was de kick-off van een nieuwe campagne in de gemeente om een Fairtrade gemeente te worden.

Op weg naar een Fairtrade gemeente Land van Cuijk

De 34 organisaties, variërend van horecagelegenheden, supermarkten, maatschappelijke organisaties, winkels en scholen, hebben allemaal aan de strenge eisen voldaan die zijn gesteld door de landelijke organisatie Fairtrade Gemeenten Nederland. In de voormalige ‘Fairtrade’ gemeente Boxmeer kregen deze organisaties hier al een keurmerk voor. Daar is nu een ‘Land-van-Cuijks’ keurmerk voor in de plaats gekomen. Op dit moment wordt er hard gewerkt om ook voor de gemeente Land van Cuijk de titel Fairtrade gemeente te verdienen. Die erkenning krijgt de gemeente als ze voldoet aan landelijke criteria om Fairtrade gemeente te worden. Door de herindeling van de gemeente, moet de gemeente Land van Cuijk nu meer organisaties hebben die fairtrade inkoopt of verkoopt.

Lokale betrokkenheid en ambitie

Wethouder Willy Hendriks-van Haren: “Ik hoop dat er nog veel meer organisaties zijn in onze hele gemeente Land van Cuijk die Fairtrade producten inkopen en Fairtrade producten aanbieden. Samen met de werkgroep Fairtrade gaan we ervoor om zoveel mogelijk organisaties te benaderen om Fairtrade producten te gaan verkopen, serveren of gebruiken. Maar uiteraard mag u zich ook zelf melden. Als grootste gemeente van Brabant kunnen we nóg meer bijdragen aan een eerlijke handel en een betere wereld.”

Uitnodiging tot deelname

De werkgroep Fairtrade gemeente Land van Cuijk gaat contact zoeken met organisaties in de gehele gemeente Land van Cuijk. Iedereen die interesse heeft in eerlijke handel en invulling wil geven aan een mooie, inclusieve gemeente Land van Cuijk, kan zich aanmelden voor deze werkgroep.

Voor meer informatie en vragen kunnen mensen terecht bij secretariaat@fairtradegemeentelvc.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio