21.2 C
De Bilt

Met de nieuwe fietsknooppuntenkaart ontdek en beleef je Meierijstad

Gisteren is de nieuwe fietsknooppuntenkaart Meierijstad officieel in gebruik genomen door wethouder Johan van Gerwen. Aan de hand van de kaart fietste hij samen met Sofie Boeckmans (coördinator van de Toeristische Informatiepunten) volgens de fietsknooppunten naar natuurcamping Everse Bergen. Hier overhandigde hij de eerste doos fietsknooppuntenkaarten aan Cindy van Vugt, eigenaresse van de camping.

Fietsknooppuntenkaart

In juni 2020 hebben alle inwoners de eerste fietsknooppuntenkaart van Meierijstad ontvangen. Nu drie jaar later komt een 2e nieuwe druk uit. De reden is: nieuwe knooppunten en een nog groter aanbod van ondernemers en organisaties die graag op deze kaart willen staan. De gemeente vindt het belangrijk dat de inwoners én bezoekers aan Meierijstad van deze nieuwe knooppuntenkaart en mooie plekken kunnen gaan genieten.

Veel te zien in Meierijstad

Meierijstad heeft veel te bieden aan recreatieve, culturele, sportieve en culinaire plekjes en kent vele markante gebouwen, monumenten en industrieel erfgoed. Ook het mooie afwisselende landschap en de prachtige natuur rond de rivieren Dommel en Aa dagen uit om ervan te genieten. Dit en meer is te vinden op de nieuwe fietsknooppuntenkaart Meierijstad!

Kaart

Op de kaart staan recreatief-toeristische ondernemers vermeld op het gebied van verblijfs- en dagrecreatie, kunst- en cultuur en horeca. De gratis kaart is verkrijgbaar bij de Toeristische Informatiepunten (TIP’s) en alle deelnemende recreatieve ondernemers en organisaties. Een overzicht van alle TIP’s is te vinden op bezoekmeierijstad.nl.De kaart is duurzaam geproduceerd en bestaat uit Stone paper. Dit materiaal is waterproof en bestaat compleet uit afval- en gerecycled materiaal.

Wethouder Johan van Gerwen

“Wij zijn trots op al het moois dat Meierijstad te bieden heeft en willen dat graag delen met onze inwoners en bezoekers. Je zult (weer) verrast zijn over al het moois, zo dichtbij huis in onze eigen gemeente. Veel fietsplezier en vergeet onderweg vooral niet af te stappen voor een bezoekje, een hapje of een drankje”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio