15.6 C
De Bilt

Gezamenlijke fietsverlichtingsactie middelbare scholen Boxmeer en Stevensbeek

Cuijk – In de komende weken kunnen leerlingen op school hun fietsverlichting laten controleren en wordt er aandacht besteed aan de gevaren van fietsen in het donker. Dit kan op het Elzendaalcollege Boxmeer, Metameer jenaplan Boxmeer en Stevensbeek en Pro College op school hun fietsverlichting laten controleren en wordt er aandacht besteed aan de gevaren van fietsen in het donker.

De actie is een samenwerking tussen de genoemde middelbare scholen, gemeente Land van Cuijk, politie en diverse fietsenmakers uit de regio. Op de verschillende scholen worden leerlingen bewust gemaakt van de kwetsbaarheid in het donker.

Fietsverlichtingscontrole

De fietsen worden op school gecontroleerd. Dinsdag 18 oktober vindt de controle van de fietsverlichting plaats bij Metameer Stevensbeek door Thijs Hendriks Tweewielers Wanroij. Op woensdag 19 oktober kunnen de leerlingen van Metameer jenaplan Boxmeer de verlichting laten controleren door Bike Totaal Rob’s Tweewielers Boxmeer. Op woensdag 2 november is het de beurt aan de leerlingen van het Elzendaalcollege in Boxmeer, waar Profile Marc Ermens uit Oploo aanwezig is. En tot slot controleert Hans Lemmens Tweewielers uit Cuijk de fietsen van leerlingen van Pro College op dinsdag 8 november.

Korting met schoolpas bij reparatie, batterijen indien nodig ter plekke vervangen

De leerlingen worden gewezen op eventuele gebreken en kunnen in diezelfde week, met korting d.m.v. hun schoolpas, kleine reparaties aan hun verlichting laten uitvoeren door de aangesloten fietsenmakers. De batterijen voor de fietsverlichting worden, indien nodig, ter plekke vervangen en worden betaald door de gemeente Land van Cuijk en provincie Noord-Brabant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio