13.8 C
De Bilt
dinsdag, 28 mei 2024

Geen garantstelling JVC Cuijk door de gemeente Cuijk

Cuijk – Na uitvoerige afweging  heeft de gemeente Cuijk het lastige besluit genomen om niet garant te staan voor een substantiële geldlening van JVC Cuijk ter sanering van de schuldenlast. De gemeente acht het, in financiële zin, niet verantwoord om tot deze stap over te gaan. Dat heeft wethouder Jilisen (sportbeleid) het bestuur van de vereniging vanmiddag laten weten.

Hoge lasten

De hoge lasten van de huidige leningen zorgen ervoor dat de voetbalclub jaarlijks een fors bedrag aan rente en aflossing moet betalen. Het saneringskrediet beoogt daar verandering in brengen. Naast tal van andere maatregelen is de herfinanciering van de geldleningen onderdeel van een duurzaam herstelplan van het bestuur van JVC Cuijk.

Risicovol

In opdracht van de gemeente Cuijk heeft Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) de financiële positie van JVC Cuijk onderzocht. Uit het onderzoeksrapport van SWS blijkt onder meer dat het vermogen van de voetbalclub als problematisch wordt beoordeeld. SWS concludeert dat de door de vereniging opgestelde businesscase tot herfinanciering  als ‘risicovol’ te beoordelen is.

Schuldsanering JVC Cuijk

Wethouder Jilisen: “Het financiële risico voor de gemeente bij 100 % garantstelling voor een nieuwe geldlening is eenvoudigweg te groot. Om die reden biedt het college het bestuur van JVC Cuijk aan om samen met de Rabobank in gesprek te gaan over schuldsanering. In het meest slechte scenario, niet alleen voor JVC Cuijk maar ook voor de Rabobank, dreigt een faillissement.

Levensvatbaar voorstel is welkom

In dat geval krijgt de bank haar lening immers ook niet terugbetaald. Ik hoop van harte dat dit overleg een voor alle partijen aanvaardbare oplossing oplevert. Uiteraard is de gemeente Cuijk bereid om de zaken op basis van een levensvatbaar en minder risicovol voorstel opnieuw te beoordelen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio