9.6 C
De Bilt

Gemeente Grave neemt afscheid

Grave – In het weekend van 11 en 12 december was de start van het afscheid van de gemeente Grave. Een afscheid dat wat anders dan verwacht was. Maar desalniettemin werd er volop genoten. En dat genieten, gaat de komende tijd nog even door! Want met nog twee talkshows, een poppenkast voor de kleinsten en een online gemeente Quiz is er nog van alles -online- te beleven.

Grave

De vrijwilligers van de verschillende dorpen Escharen, Gassel en Velp en de stad Grave hebben volop hun best gedaan. Waar er eerst compleet andere activiteiten, fysiek in dorp of stad, gepland waren moesten last-minute alles gewijzigd worden. Gelukkig hadden we veelal een plan B, oftewel C klaar liggen en ging iedereen voortvarend weer aan de slag.

Velp en Escharen


In Velp waren het Nick Jansen en Martin Jansen die de handen ineen sloegen om een mooi afscheid voor Velp te organiseren. Helaas vielen de plannen in het water, maar een feestje thuis in eigen kring kan natuurlijk altijd gevierd worden. Dus feestpakketjes werden besteld en op zaterdag 11 en zondag 12 december zijn ze het hele dorp doorgereden om de pakketjes bij iedereen feestelijk thuis te bezorgen. In Escharen vonden ze dit een erg goed idee. Gerry Moors organiseerde hier samen met de dames van Vrouwen van Nu een feestelijke rondgang door het dorp. Ook hier werden de feestpakketten goed ontvangen.

Bingo-tijd in Gassel!


Peter Schaap, Peter Oppers en Willy Strik schakelden ook ontzettend snel. En organiseerden samen met een groot gezelschap aan vrijwilligers weliswaar 3 bingo’s en een quizavond. Op vrijdag 10 december begon het met een bingo voor de zestig plussers. En mensen die niet wisten hoe dit werkte werden door vrijwilligers – coronaproof – geholpen en kregen uitleg hoe zij de bingo konden volgen. Op zaterdagmiddag was er een feestelijke bingomiddag voor de kinderen en zaterdagavond barstte de strijd helemaal los met een battle tussen een aantal verenigingen én een bingo-avond. Met diverse gesponsorde prijzen, hapjesplanken voor de deelnemers is ook in Gassel het afscheid van de gemeente Grave goed gevierd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio