9.8 C
De Bilt

Gemeente Land van Cuijk zoekt junior energiecoaches

Inwoners van de gemeente Land van Cuijk doen dit najaar voor het eerst mee aan het gratis educatieve spel Junior Energiecoach. Door kinderen spelenderwijs bewust te maken en hun kennis te vergroten over energieverbruik,  leren ze hoe energie te kunnen besparen. Junior Energiecoach is een spel waarbij kinderen samen met een ouder thuis op een leuke en praktische manier aan de slag gaan met energiebesparing. Junior Energiecoach is voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Deelname is gratis. Er zijn al meer dan 7.500 Junior Energiecoaches in Nederland.

Junior energiecoaches voor gemeente

Wethouder Bouke de Bruin: ‘Bijna iedereen heeft te maken met de sterk gestegen energieprijzen. En dat betekent dat huishoudens zoeken naar mogelijkheden om te besparen op het energieverbruik. Als gemeente helpen we daarbij, onder meer met de inzet van de energiebespaarcoaches. De Junior Energiecoach is hierop een welkome aanvulling want energiebesparen begint met bewustwording. En daar moeten we vroeg mee beginnen, want jong geleerd is oud gedaan.’

Ontdekkingsreis

Vijf weken lang gaan de gezinnen op ontdekkingsreis. Over verlichting, verwarming, elektrische apparatuur, warm waterverbruik en het monitoren van eigen energieverbruik. Elke week is er een nieuw filmpje met nieuwe leerzame uitdagingen. Er zijn puzzels, experimenten en winacties. Zo ontdekken gezinnen waar ze energie kunnen besparen. In slechts 15 tot 30 minuten per week worden kinderen zo echte Junior Energiecoaches.

Gratis meedoen

De gemeente Land van Cuijk roept gezinnen met jonge kinderen op om gratis mee te doen aan het spel. Inschrijven kan tot 2 oktober, het spel start op 7 oktober. Gezinnen kunnen zich aanmelden op www.juniorenergiecoach.nl. Daar vind je ook meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio