13.5 C
De Bilt

Grote brand Boxmeer in winkelstraat Steenstraat

Boxmeer – Vanavond om 20.30 uur werden hulpdiensten opgeroepen voor een brand aan de Steenstraat in centrum van Boxmeer. Het gaat hier om een winkelgebied, waar in een leegstaand winkelpand brand is uitgebroken. De brand is uitslaand en meerdere brandweerkorpsen zijn aanwezig om de brand te bestrijden.

Steenstraat belangrijk winkelgebied in Boxmeer

Omdat het om een grote winkelstraat gaat, staan de panden vrij dicht op elkaar. De brandweer doet er dan ook alles aan om overslaan van het vuur naar andere panden te voorkomen. Enkele omwonenden zouden explosies gehoord hebben, maar dat is op dit moment nog niet bevestigd. Het winkelpand staat al lange tijd leeg.

Uitgebrande pand in de Steenstraat
Uitgebrande pand in de Steenstraat – Foto: © Wesley Weijers – Regio Online

Asbest

Meerdere waterwagens zijn aanwezig om te helpen met de bluswerkzaamheden. Rondom het betreffende pand is alles afgezet door de politie, vanwege de mogelijke aanwezigheid van asbest in het pand. Op dit moment zijn alle hulpdiensten nog druk bezig. Het betreffende pand is inmiddels voor een groot deel ingestort. Of de schade hiertoe beperkt blijft is nog onduidelijk.

UPDATE 25-08-2023

Er blijkt bij de brand geen asbest vrijgekomen te zijn. Het getroffen pand is volledig ingestort op één gevel na. Door de gevaarzetting kunnen twee naastgelegen panden ook nog instorten. De overige omliggende panden wist de brandweer te redden van de vlammenzee. Sinds 22.00 uur gisteravond is het sein brand meester gegeven. Onderzoek naar de oorzaak, opnemen van de schade en werkzaamheden rond sloop en opruimen krijgen nu prioriteit. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Achterzijde van ingestort gebouw
Achterzijde van ingestort gebouw – Foto: © Wesley Weijers – Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio