20.3 C
De Bilt

Na aantreffen materialen voor hennepkwekerij in Vlijmen 2 aanhoudingen verricht

Op vrijdag 6 januari trof de politie in een woning aan de Parklaan in Vlijmen materialen aan die gebruikt worden bij het opzetten van een hennepkwekerij. Er zijn ook aanwijzingen dat er in de woning eerder een hennepkwekerij in werking is geweest. De politie controleerde het pand naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem.

Hennepkwekerij gevaar omgeving

“Hennepkwekerijen zijn een gevaar voor de omwonenden, denk bijvoorbeeld aan het brandgevaar”, aldus burgemeester Willemijn van Hees. “Ik ben dan ook erg blij dat onze inwoners melding blijven maken van verdachte situaties. Samen houden we Heusden veilig!”

De politie doet onderzoek, heeft twee verdachten aangehouden en heeft een derde verdachte in beeld. Ook bleek dat er sprake was van stroomfraude. De gemeente onderzoekt de Basisregistratie Personen en de burgemeester is voornemens de woning te sluiten op grond van de Opiumwet.

Niet wegkijken

Hebt u een vermoeden van criminele activiteiten in uw buurt? Maak dan een melding! Met uw oplettende blik kunnen de politie, de gemeente en andere overheidsinstellingen de georganiseerde misdaad nóg beter aanpakken. Het gaat niet alléén om de misdrijven zelf, maar ook om de gevaarlijke situaties die ontstaan voor onze inwoners.

Meld verdachte situaties met spoed bij de politie via 112 of bij minder spoed via 0900 – 8844. Doet u liever anoniem een melding dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000. Meer informatie hierover vindt u op www.nietwegkijken.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio