12.7 C
De Bilt

Horeca en recreatie intensiveren samenwerking

Meierijstad – De gemeente Meierijstad is druk bezig haar nieuwe beleid rond recreatie & toerisme vorm te geven. Daarnaast staan er diverse onderwerpen op de politieke agenda die de komende maanden voor het bedrijfsleven actueel worden. Naast het feit dat de gemeente gebaat is bij structureel en georganiseerd overleg met het bedrijfsleven, hechten ook de brancheverenigingen RECRON & KHN hier grote waarde aan.

Koninklijke Horeca Nederland, afd. Meierijstad & VRM, de nieuwe samenwerking van verblijfsrecreatie bedrijven sluiten deze maand een samenwerkingsovereenkomst. VRM staat voor Verenigde Recreatieondernemers Meierijstad. Hierin zijn de meeste campings, bungalowparken & groepsaccommodaties verenigd. Ook staat de deur open voor B&B.

Bertus van Berkel, voorzitter KHN, afd. Meierijstad en Ron van Rooij, VRM-voorzitter gaan binnenkort de samenwerkingsovereenkomst bezegelen. Van Berkel: “Na de gemeentelijke herindeling is een nieuw speelveld ontstaan. Heel veel zaken verbinden de recreatieondernemers en de horeca bedrijven. Laten hun vertegenwoordigers hierin dan ook vaker samen optrekken”. Ook Ron van Rooij ziet het helemaal zitten: “VRM is nog een erg prille samenwerking. We zijn wel voortvarend van start gegaan, we kunnen m.n. richting de gemeente nog veel plezier van deze samenwerking hebben. Ik kijk er naar uit”.

Er zijn diverse actuele onderwerpen waarin KHN & VRM samen gaan optrekken. Het reeds genoemde R&T-onderzoek dat nu wordt uitgevoerd door ZKA, paracommercie, toeristenbelasting, het camperbeleid, etc. In het verleden, in de 3 voormalige gemeenten Veghel, Schijndel en Sint Oedenrode waren de recreatiebedrijven maar matig verenigd. Ook op provinciaal niveau wordt deze pilot gevolgd. Van Rooij: “Misschien kunnen de ondernemers in andere gemeenten hier nog een voorbeeld aan nemen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio