2.2 C
De Bilt

Informatieavond over wettelijke vertegenwoordiging, curatele, mentorschap en bewindvoering

Sociom organiseert een nuttige informatieavond. Het kan zijn dat het leven een keer anders loopt dan dat je zelf had voorgenomen. Bijvoorbeeld wanneer jijzelf of jouw dierbare door een ziekte (bijvoorbeeld dementie) of ongeval geen beslissingen meer kan nemen. Wie neemt er dan de beslissing wanneer er een keuzes gemaakt moeten worden? Of wanneer jouw kind 18 jaar wordt, dan verandert er juridisch veel.

Wat betekent dat voor een ouder van een kind met een beperking? Of wanneer jou iets overkomt, wie beslist er dan voor jouw kind? Als je hiermee te maken krijgt, dan is het prettig als hierover iets is vastgelegd. Jij kan namelijk jouw eigen wensen, in dit geval de keuze van een wettelijke vertegenwoordiger, vast laten leggen in een levenstestament of door curatele, bewind voering of mentorschap te regelen.

Informatieavond

Om bovenstaande voorbeelden onder de aandacht te brengen, organiseert het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein, onderdeel van Sociom, hierover een informatieavond. Deze avond is bedoeld voor ouders, verzorgers, familieleden en andere geïnteresseerden woonachtig in het Land van Cuijk.

De heer M. Wilhelm (notaris) en mevrouw T.M. Westers-van Haaren (toegevoegd notaris) van Kersten en Wilhelm Notarissen vertellen tijdens deze avond wat een levenstestament, bewindvoering, mentorschap en curatele inhoudt en in welke situatie het zinvol kan zijn om dit te regelen.

Na afloop van de presentatie is er de gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Renske Leenders, consulent mantelzorg van het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein is deze avond aanwezig ter ondersteuning en vragen.

Meer informatie en aanmelden

De informatieavond is op 27 september 2023 van 19.30 uur tot 21.00 uur in het cultureel centrum Myllesweerd, Kerkstraat 3, 5451 BM in Mill. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Meld je aan via mvplein@sociom.nl of via 0485 700 500. Voor meer informatie kun je kijken op mvplein.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio