13.1 C
De Bilt

Laatste kermis Boxmeer feest van het afscheid

Boxmeer – Met de kermis in Boxmeer wordt dit weekend alvast een voorschot genomen op het het afscheid van de nu nog zelfstandige gemeente. Op 1 januari 2022 zal de gemeente o.a. met de gemeente Cuijk en andere omliggende gemeenten, opgaan in de nieuwe gemeente Land van Cuijk. Regio Online heeft er zelfs al een aparte regiopagina voor klaar staan, onder dezelfde naam.

Kermisfeest Boxmeer

Toch mag het komende afscheid de pret nu niet drukken, want er zijn volop attracties aan te doen, waar je een stevige maag voor nodig hebt. Zo kun je ervoor kiezen jezelf eens flink door elkaar te laten slingeren in de Booster of de Break Dance. Voor de jongste bezoekers kan de Polyp, de Rupsbaan of de draaimolen ook al voor voldoende pret zorgen.

Kermis Boxmeer 02 Foto Wesley Weijers © Regio Online
Foto: Wesley Weijers – © Regio Online

Laatste rondjes?

Hoewel het dramatisch klinkt dat nu de ‘laatste rondjes’ gedraaid worden in de gemeente, is dat natuurlijk niet helemaal waar. Ongetwijfeld zal de kermis volgend jaar, hopelijk volledig, opnieuw neerstrijken in de Brabantse plaats. Ook al wordt het dan misschien de kermis van Land van Cuijk? Waarschijnlijk zal de traditie voortduren en Boxmeer haar naam aan de feestelijke pretattracties mogen blijven verbinden.

Kermis Boxmeer 03 Foto Wesley Weijers © Regio Online
Foto: Wesley Weijers – © Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio