15.7 C
De Bilt

Koning van de Metworst druk bezocht tijdens carnavalstraditie Boxmeer

Boxmeer – Koning van de Metworst is al eeuwen een traditie tijdens carnaval in Boxmeer. Het spektakel vind plaats op het platteland, net buiten Boxmeer. Een echte publiekstrekker zo net na het ontbijt, waar veel inwoners een kijkje komen nemen langs het parcours.

Valse start

Elk jaar strijden de ruiters om de titel Koning van de Metworst tijdens Carnaval in Vortum-Mullem. Dit jaar werd gekenmerkt door een uitputtingsslag. Niet vanwege een extra moeilijk parcours, maar doordat er heel veel valse starts waren. Hierdoor moesten ruiter en paard zich keer op keer opnieuw opladen voor een goede start. Uiteindelijk wist Bart de Kort de strijd in zijn voordeel te beslechten en mag zich nu een jaar lang Koning van de Metworst noemen.

Inhalen van de oude Koning
Inhalen van de oude Koning – Foto: © Wesley Weijers – Regio Online

Trudi van Eck, die de geschiedenis van het evenement goed kent, wees ons erop dat de titel Keizer pas verkregen kan worden als iemand 3 jaar achter elkaar Koning is geworden. Dat is in de afgelopen 100 jaar niet meer gebeurt.

Metworst winnen

Het evenement wordt al meer dan 280 jaar gehouden. Het is een traditie waaraan niet zomaar iedereen kan meedoen. Zo moet je een geboren en getogen Boxmeerder zijn en ook nog eens vrijgezel.

Foto: © Wesley Weijers – Regio Online

2 REACTIES

  1. Het is Koning van de Metworst, geen keizer…
    Die titel krijg je pas als je 3 opeenvolgende jaren wint en dat is nog niet voorgekomen in de afgelopen 100 jaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio