8.8 C
De Bilt

Linden-groet-Linden jongerenuitwisseling 2024: jongeren uit Land van Cuijk uitgenodigd

Ben jij tussen de 15 en 20 jaar, woonachtig in de gemeente Land van Cuijk? En heb je deze zomer zin met Linden-groet-Lindenin een internationale jongerenvakantie in België? Meld je dan aan!

Jumelage 6 x Linden in Europa

Het is een stedenband van de gemeente Land van Cuijk met 5 andere Europese gemeenten, met een plaatsnaam Linden. Dit jaar is het 50 jaar geleden dat het vriendschapsverdrag met 5 andere dorpen met deze naam werd gesloten. Behalve Nederland behoren Duitsland, Oostenrijk, België, Frankrijk en Spanje tot de groep. Het doel van de jumelage is een uitwisseling van kennis op allerlei gebied zodat we meer te weten komen over gewoontes, cultuur en inwoners van andere landen.

Jongerenuitwisseling

Elk jaar is er een uitwisseling met jongeren van alle deelnemende landen. Bovendien rouleert het land dat de uitwisseling organiseert. In 2023 was dit Nederland, dit jaar organiseert België de uitwisseling. Via sport, spel en gezellige uitjes leren de jongeren elkaar kennen en veel van het land waar het evenement wordt gehouden. De uitwisseling wordt ondersteund door het programma Erasmus+ van de Europese Unie.

Dit jaar is de uitwisseling van zaterdag 20 juli t/m maandag 29 juli in Linden-Lubbeek (België). De leeftijd is van 15 t/m 20 jaar. Overnachten en eten doe je in gemeenschappelijke ruimtes; ook wordt er een aantal keren gegeten bij een gastgezin. De bedoeling is dat de kosten geen belemmering mogen zijn om je aan te melden. De eigen bijdrage is €100.

Aanmelden maar tot 1 maart 2024!

Aanmelden kan tot uiterlijk 1 maart a.s. bij Mien van Hoek via een mailtje aan mienvanhoek@gmail.com met vermelding van leeftijd en woonplaats. Het aantal plaatsen is beperkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio