1.6 C
De Bilt

Mantelzorg overkomt je, maar hoe blijf je zelf in balans?

Op woensdag 3 april aanstaande start de ondersteuningscursus ‘De Zorg de baas’ in Boxmeer. Het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein organiseert deze in samenwerking met MEE. De cursus is geschikt voor mantelzorgers binnen het Land van Cuijk die langdurig zorgen voor een kind, partner, ouder of vriend(in).

Mantelzorg overkomt je en het kan voorkomen dat uiteindelijk de zorg voor een ander op de eerste plaats komt. Ook al verschilt de hoeveelheid zorg per situatie, wanneer het langdurig en intensief is, merk je dat het steeds meer van je vraagt. De aandacht en hulpverlening zijn meestal gericht op diegene die zorg nodig heeft, maar in deze cursus sta jij, de mantelzorger, centraal. Hoe houd je de regie over je eigen leven en kun je de zorg met voldoening blijven volhouden? Tijdens deze cursus leer je hoe je de balans (weer) vindt tussen zorgen voor een ander en voor jezelf.

Tijdens de cursus werken we met een informatieve cursusmap. Ook is er ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Gevoelens (h)erkennen en grenzen leren aangeven
  • Stress en ontspanning
  • Kwaliteiten benutten
  • Hulp en steun vragen
  • Communicatie en assertiviteit

Gratis cursus voor mantelzorgers

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van 2 uur en één terugkombijeenkomst. Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus. De bijeenkomsten zijn van 10:00 tot 12:00 uur en vinden plaats op De Raetsingel 5 in Boxmeer, het hoofdkantoor van Sociom.

Aanmelden is verplicht en kan tot woensdag 13 maart 2024. Voor meer informatie kun je terecht bij het Mantelzorg- en Vrijwilligersplein. Bel naar 0485-700500 of stuur een e-mail: mvplein@sociom.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio