7 C
De Bilt

Mantelzorgers krijgen blijk van waardering van gemeente Meierijstad

Donderdag 10 november is het de Dag van de Mantelzorg: een speciale dag waarop we stil willen staan bij de vele mantelzorgers die het hele jaar door, soms 24/7 zorgen voor iemand die zij liefhebben. Iemand die bijvoorbeeld psychisch kwetsbaar is of een handicap heeft, ongeacht de leeftijd.

Net anders dan vrijwilligerswerk

Anders dan vrijwilligers of beroepsmatige zorgverleners kiezen mantelzorgers vaak niet bewust voor deze zorgtaken: ze doen het omdat zij een emotionele band hebben met degene voor wie ze zorgen. Dat zorgen lijkt vaak zo vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Ze zorgen met zoveel liefde voor een naaste en verdienen dan ook de grootst mogelijke steun.

Een blijk van waardering

Op 9 en 10 november zijn daarom in Meierijstad de 2300 mantelzorgers in het zonnetje gezet met een mantelzorgcadeau, bestaande uit producten van diverse lokale winkeliers. Ruim 70 vrijwilligers hebben geholpen met het inpakken van de pakketjes, het uitreiken en bezorgen van de cadeaus.

In Veghel zijn de cadeaus thuisbezorgd door de vrijwilligers en in Schijndel en Sint-Oedenrode konden de mantelzorgers hun cadeau ophalen in het bestuurscentrum en in het Spectrum. Wethouder Rik Compagne heeft op 9 november de mantelzorgers mogen verrassen met een mantelzorgcadeau in het bestuurscentrum samen met medewerkers van coöperatie sociaal werk Meierijstad.

Mantelzorgers onmisbaar in samenleving

Wethouder Rik Compagne: “Het is mooi om één keer per jaar als gemeente en als welzijnsorganisaties, tijdens de Dag van de Mantelzorg, even de schijnwerpers te plaatsen op ál die mensen die het hele jaar door zorgen voor een ander. Mantelzorgers zijn onmisbaar voor de samenleving”. De gemeente wil alle vrijwilligers heel hartelijk danken voor hun hulp! De pakketjes zijn gisteren en vandaag bezorgd en opgehaald en we hebben veel leuke reacties binnen gekregen van mantelzorgers die verrast zijn met het cadeau!

Herkent u zich in de mantelzorger en wilt u zich ook inschrijven, heeft u vragen of behoefte aan een luisterend oor? Neem dan gerust contact op: Voor Schijndel en Sint-Oedenrode via 073-5441400 of mantelzorg@welzijndemeierij.nl
Voor Veghel: via 088-3742525 of mantelzorgveghel@ons-welzijn.nl

Bent u mantelzorger? Meldt u aan!

In Meierijstad is er veel respect en waardering voor mantelzorgers. Men kan zich bij de gemeente registreren als mantelzorger. Op www.meierijstad.nl/mantelzorg vindt u daarover meer informatie. Als u als mantelzorger geregistreerd bent, wordt u op hoogte worden gebracht van nieuws over mantelzorgondersteuning en –waardering en vindt u informatie over het Mantelzorgcompliment. Daarnaast komt u door registratie in aanmerking voor één van de diverse bijeenkomsten, workshops en trainingen voor de mantelzorger.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio