14.2 C
De Bilt

Maxwell Taylorbrug eerder dan voorzien gereed en open

De Maxwell Taylorbrug in Veghel is vanaf vrijdagavond 25 augustus 17.00 uur weer geopend voor al het verkeer, drie dagen eerder dan gepland. Het onderhoud aan de brug is ondanks de slechte weersomstandigheden tijdens de eerste week van de klus zo voorspoedig voorlopen dat de brug nog vóór het weekend in gebruik kan worden genomen. De afsluiting heeft ook niet geleid tot noemenswaardige overlast. 

Maxwell Taylorbrug

De Maxwell Taylorburg is in 1969 in gebruik genomen en wordt sindsdien intensief gebruikt waardoor slijtage was ontstaan. Rijkswaterstaat liet aannemer Dura Vermeer daarom reparaties uitvoeren zoals het vervangen van asfalt, vervangen van voegovergangen, stootplaten en (rubberen) oplegblokken én herstel van betonschades.

Intensief samenspel

Het plannen van onderhoud aan een belangrijke verkeersader zoals de Maxwell Taylorbrug is een intensief samenspel van Rijkswaterstaat, het regionale bedrijfsleven, de gemeente, de aannemer en diverse andere organisaties. Dat samenspel leidde bij dit project onder andere tot het verplaatsen van de werkzaamheden van september 2022 naar augustus 2023 en naar aanpassingen in de omleidingsroutes. Ook is er intensief samen opgetrokken in de lokale en regionale informatievoorziening over de afsluiting. Platform Ondernemend Meierijstad, de gemeente Meierijstad en Rijkswaterstaat kijken samen tevreden terug op hoe dat samenspel is verlopen.

uc?id=1fJDQBPmkIbX
Maxwell Taylorbrug 1 – bron Dura Vermeer

Onderhoud Waterwegen Zuid Nederland

Rijkswaterstaat werkt continu aan toegankelijke waterwegen, waterkwaliteit, veiligheid en ecologische waarden rond het water. Daarvoor zorgen we samen met anderen voor beheer en onderhoud van de vaarwegen in Zuid-Nederland en voor aanleg, onderhoud en inrichting van waterwerken, oevers en uiterwaarden. Daarbij zoeken we steeds naar de gemene deler in een veelheid aan eisen, wensen en belangen. Desondanks zijn hinder en storingen niet altijd te vermijden. Vanzelfsprekend beperken we die hinder zoveel als mogelijk en communiceren we er tijdig over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio