5 C
De Bilt

Nieuwe borden langs de Zuid-Willemsvaart wijzen de weg

Veghel – Langs de Zuid- Willemsvaart is het niet meer te missen: de passantenhaven in Veghel. Met het plaatsen van nieuwe borden wijst Meierijstad pleziervaarders in de juiste richting naar de haven. De borden zijn bedoeld om de binnenhaven vanaf de Zuid-Willemsvaart duidelijker aan te kondigen.

Afbeelding langs Zuid-Willemsvaart

Tevens zijn er op de borden afbeeldingen te zien die een impressie geven van Veghel en Meierijstad.Wethouder Van Rooijen: “Deze borden geven naast richting ook een beeld van wat we als gemeente te bieden hebben. We verleiden vaartuigen om de binnenhaven aan te doen. We hopen zo ook op een toename van het aantal overnachtingen in de haven.”

Voorzieningen Zuid-Willemsvaart

De passantenhaven werd in het jaar 2000 geopend en ligt aan het einde van de Oude Haven in de zwaaikom tegen het centrum van Veghel aan. Er is ruimte voor ca. 30 scheepjes aan vrij liggende steigers. Op de steigers zijn voorzieningen zoals stroomkasten, watertappunten en een pomp voor vuilwater aangebracht. Er is een modern havengebouw met douches, toiletten en wastafels evenals een havenkantoor. Bovendien is het mogelijk om gratis gebruik te maken van twee leenfietsen waarmee men Meierijstad kan verkennen.

Watertoerisme

De passantenhaven ligt ongeveer 1 kilometer van de doorgaande vaarroute van de Zuid- Willemsvaart. Deze route maakt deel uit van het project grensoverschrijdend watertoerisme, dat een aantal rivieren en kanalen in Zuid-Nederland en Noord-België met elkaar verbindt tot een ruim 1000 kilometer lange toeristische watersportroute. Een recreatieboot kan voor maximaal 72 uur afmeren in de passantenhaven. De haven is geopend van 1 april tot 1 november.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio