4.1 C
De Bilt

Ode aan bode Spencer Zwier door gemeente Boekel en Stichting ‘Dag van de BHV’

Boekel – Op 6 november was het de Dag van de BHV en kreeg gemeentebode Spencer Zwier een Award uitgereikt. Op deze speciale dag, ieder jaar de eerste maandag in november, worden BHV’ers binnen organisaties in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet. Met dit jaar als thema: ‘BHV en 112, daar red je een leven mee’. In de gemeente Boekel werd deze dag dit jaar extra uitgebreid gevierd. Want de Stichting Dag van de BHV had besloten om aan gemeentebode Spencer Zwier de ‘Award voor BHV’er van het jaar’ uit te reiken.

Spencer zette tijdens afgelopen carnaval met succes zijn kennis van bedrijfshulpverlening in. Hij reanimeerde en sloot de AED aan bij Boekelnaar Herman die een hartstilstand kreeg. Gelukkig overleefde Herman en staat nu weer volop in het leven.

Gemeentebode Spencer Zwier BHV’er van het jaar 2023

Wat begon als een mooie carnavalsavond eindigde net voor de sleuteloverdracht voor twee mensen in Boekel op een heel andere manier dan zij vooraf hadden kunnen bedenken. De levens van Herman en Spencer Zwier kruisten elkaar en waren vanaf toen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Inmiddels hebben zij elkaar na het voorval ontmoet en emotionele gesprekken gevoerd.

Pascal van Os, collega van Spencer, zegt hierover: “Ik ben blij voor Herman dat hij er nog is en hij is nog veel blijer. Het gaat nu super goed met hem. Daarom nomineer ik Spencer omdat ik super trots op hem ben. In het gemeentehuis kennen we Spencer allemaal omdat hij de bode is. Hij doet veel voor onze BHV-organisatie. Hij regelt hesjes, batterijen voor de lampen, communicatiemiddelen, hij neemt contact op met de beveiliging als wij een oefening hebben. Ja wat doet hij niet? En het mooie is hij vindt het allemaal heel gewoon.”

Alle BHV’ers in het zonnetje

Burgemeester Caroline van den Elsen reikte op 6 november samen met Henk Altena, bestuurder van de Stichting ‘Dag van de BHV’, niet alleen aan Spencer de speciale Award en cheque uit maar ze zette ook alle andere BHV’ers van de gemeente Boekel in het zonnetje. Zij bedankte hen voor hun inzet met bloemen en de mooie woorden: “Helpen zit bij jullie in het hart en jullie zetten je in voor onze veiligheid. Jullie weten nooit wanneer het moment er is dat geholpen moet worden maar jullie staan altijd paraat! Wij zijn dankbaar voor jullie inzet.”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio