14.8 C
De Bilt

Oelbroeck in Sint Anthonis vernieuwd met een Kenniscentrum

Sint Anthonis – Na de ingrijpende verbouwing zal de multifunctionele accommodatie (MFA) Oelbroeck ook als kenniscentrum een centrale functie in Sint Anthonis blijven houden. De bibliotheek ondergaat een flinke metamorfose en wordt nog meer aangepast aan de behoeften van deze tijd. Wethouder Huub Bellemakers: “Het nieuwe MFA richt zich op alle inwoners van Sint Anthonis, van jong tot oud. Het blijft belangrijk om alert te blijven op de wensen van de inwoners en de ontwikkelingen in de samenleving. Oelbroeck wordt een modern centrum voor kennis, sport en ontmoeting.”

Innovatief

Met de verbouwing in Oelbroeck wordt ook de bibliotheek aangepakt. De bibliotheek is momenteel al in het MFA gehuisvest, maar is minder goed vindbaar in een hoek van de accommodatie. In het nieuwe ontwerp krijgt de bibliotheek een centrale rol in het hart van de open ontmoetingsruimte.

Cyril Crutz, directeur BiblioPlus: “De bibliotheek bestaat al lang niet meer alleen voor de uitleen van boeken. Inwoners van heel jong tot op hoge leeftijd bezoeken hun Bibliotheek voor de collectie, voor een training, voor een activiteit of om in alle rust te werken of studeren. Met innovatieve nieuwe producten als het TechLab, Taalhuis en Geheugenhuis vormt de Bibliotheek een podium voor diverse maatschappelijke netwerken. Oelbroeck is voor BiblioPlus een prachtige locatie om al deze functies te kunnen combineren.”

Herindeling

Ook de aankomende herindeling speelt een belangrijke rol in de gemaakte keuzes. Wethouder Rob Poel: “Vanaf 1 januari 2022 gaat de gemeente Sint Anthonis op in de veel grotere gemeente Land van Cuijk. De nieuwe gemeente wil een korte afstand tot haar inwoners blijven houden. Het is ook in het belang van de inwoners dat voorzieningen, zoals de bibliotheek, in de kernen behouden blijven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio