14.8 C
De Bilt

Omroep Land van Cuijk organiseert een tv-debat over de volksraadpleging in Grave

Grave – Omroep Land van Cuijk organiseert een debat over de volksraadpleging die op woensdag 17 maart wordt gehouden in de Gemeente Grave. Eén week daarvoor vindt er op woensdagavond een live debat plaats vanuit het historisch stadhuis in Grave.

Inwoners

Inwoners van Escharen, Gassel, Grave en Velp kunnen zich op 17 maart uitspreken over de bestuurlijke toekomst van hun gemeente. Tijdens de inwonersraadpleging krijgen zij de volgende vraag voorgelegd: ‘Bent u voor het behoud van de Gemeente Grave? Ja of Nee?

Debat bij omroep

Het debat gaat geleid worden door Raymond Janssen, journalist en de voormalige directeur van de Nijmeegse Streekomroep RN7. Tijdens dit debat krijgen de fractievoorzitters van de zeven partijen gelegenheid om hun standpunten over de bestuurlijke toekomst van Grave toe te lichten. De Lokale Partij Grave, het CDA, de VVD, Keerpunt 20210 en Verenigde Progressief Grave hebben aangekondigd deel te nemen aan dit debat. D66 is verhinderd en Liberaal LVC Grave ziet af van deelname omdat in haar ogen ‘de standpunten wel helder zijn’.

De voorzitter van Omroep Land van Cuijk Lowie Althuizen is wel in zijn nopjes dat dit debat live wordt uitgezonden en geproduceerd wordt door de vrijwilligers van 0486tv.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio