2.2 C
De Bilt

Rijbewijs online verlengen

Land van Cuijk Vanaf vrijdag 1 april kunnen inwoners van de gemeente Land van Cuijk hun rijbewijs online verlengen via de website van de RDW. Dat bespaart hen een extra bezoek aan het gemeentehuis. De gemeente Land van Cuijk zet hiermee een stap in de verbetering van haar dienstverlening.

Eén keer naar gemeentehuis

Voor het verlengen van een rijbewijs of voor het vernieuwen van een bewijs door een categorie uitbreiding moest een inwoner eerder twee keer naar het gemeentehuis. Eén keer om het document aan te vragen en één keer om het op te halen. De eerste stap kan binnenkort volledig digitaal, zodat je alleen naar het gemeentehuis hoeft te komen om het rijbewijs op te halen.

Als je voor het eerst een rijbewijs aanvraagt of je bewijs kwijt of gestolen is, moet je hiervoor nog wel naar het gemeentehuis komen. Dit komt doordat de gemeente in beide gevallen ook de identiteit van de aanvrager moet vaststellen.

Erkende fotograaf

Om je rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt door een RDW erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kun je met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag voltooien via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Je krijgt een mail zodra je het bewijs kunt ophalen op het gemeentehuis. Dit zal in de meeste gevallen binnen twee werkdagen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio